18
febr.

Csornai SE - Jánossomorjai SE 1-3 (1-1)

Harmadik felkészülési mérkőzésén is vereséget szenvedett a Csorna, ezúttal a Megyei I. osztályban szereplő Jánossomorja ellen a DAC műfüves pályáján. A mérkőzés első félidejét uralta a csornai csapat, helyzetek sokaságát dolgozta, s egyben hagyta is ki. Nagy Szabolcs fejes gólját még a szünet előtt egalizálta a Jánossomorja, majd a második félidőben további két védelmi megingást kihasználva megnyerte a mérkőzést.

A Csornában próbajátékon szerepelt a legutóbb Balatonfüreden futballozó belső védő Fehér Kornél.

Összeállítás:

1. félidő: Lőre - Simita, Nagy Szabolcs, Fehér, Csonka, Dorogi, Szigeti, Véghelyi, Molnár G., Gál B., Nyerges

2. félidő: Tüske - Simita, Jakab, Fehér, Csonka, Dorogi, Kiss M., Véghelyi, Molnár G., Nyerges (Maidics), Gál B. (Kiss A.)

Vasárnap (február 19.) a lipóti műfüves pályán a Megyei I. osztályú Petőháza lesz a Csornai SE ellenfele. A mérkőzés 12:00 órakor kezdődik.

17
febr.

12 órás küzdőedzés

A Bushi Dojo Karate Klub, a Csornai SE és a Kapuvári SE karateszakosztálya február 18-án (szombaton) tizenkét órás küzdőedzést tart. A rendezvény az Arany János-iskola tornatermében délelőtt 10 órától este 10 óráig tart. Cél, hogy a fiatalok megismerjék és megszeressék a küzdelmet, s gyarapítsák tudásukat.

11
febr.

Csornai SE - FC Ekel 0-2 (0-1)

Második felkészülési mérkőzését játszotta le délután a Csornai SE csapata. A szlovák IV. osztályban szereplő remekül futballozó Ekel ellen 2-0 arányú vereséget szenvedtek az ETO műfüves pályáján. A mérkőzés mindkét félidejében akadt egy-egy szépségdíjas ekeli találat, míg a Csorna nem tudta kihasználni lehetőségeit.

Csornai összeállítás

1. félidő: Lőre - Simita, Jakab, Nagy Szilárd, Nagy Szabolcs, Dorogi, Szigeti, Horváth A., Molnár G., Kiss A., Nyerges

2. félidő: Tüske - Simita, Jakab, Fenyő, Nagy Szabolcs, Szigeti, Véghelyi, Kiss M., László N., Dorogi, Molnár G.

A vasárnapra tervezett Fertőszentmiklós elleni mérkőzés a csornai edzőpálya fagyos talaja miatt elmarad.

10
febr.

Szokatlan felkészülési módszerek Csornán

Aerobikkal és teremkerékpárral is készülnek a tavaszi szezonra a csornai labdarúgók, akik szeretnék megőrizni előkelő, bronzérmet jelentő helyüket az NB III Bakony-csoportjában.

Remek idényt zárt a csornai futballcsapat, az együttes dobogós helyről várhatja a tavaszt. Varga Péter edző  és „fiai” nem is szeretnék a véletlenre bízni a további  jó szereplést, mindent meg is tesznek, hogy felkészülten várják a rajtot. Bármilyen meglepő, a cél érdekében a fiúk még aerobik- és spinningórákat is vesznek.

„Kéthetente egyszer szakember, Gazdag Zsuzsa segítségével iktatunk be egy-egy teremkerékpár- és aerobikedzést – kezdte a tréner. –  A spinning, vagyis a teremkerékpár egyórás, folyamatos és változó terhelést biztosít, rendkívül megerősíti a lábat, a combot, de a törzs melletti izomzatra is jótékony hatással van. Az aerobik is más terhelést nyújt, mint a labdarúgás, más mozgást végeznek a fiúk, mintha  futballoznának. Egyébként nem ez az első időszak, amikor így készítem fel a társaságot. Azt nem tudom, itthon van-e még klub, ahol így edzenek, de utánanéztem: Ausztriában több csapat is használja kiegészítésnek az aerobikot. Korábban edzőként már Farádon is alkalmaztam ezt a módszert.”

S hogy az aerobikhoz és a kerékpárhoz mit szóltak a futballisták?

„Nem mondom, a srácok először nagyon viccesnek tartották, hogy biciklizniük és aerobikozniuk kell. Ma már örömmel jönnek az ilyen edzésekre is, amelyek elején még ugyan nevetgélnek, de aztán úgy elfáradnak, hogy nincs már kedvük viccelődni. Hogy ettől leszünk-e aztán jobbak, eredményesek, az ugyan nem mérhető, de én mindenképpen hasznosnak tartom ezeket a foglalkozásokat. Az aerobik és a spinning ugyanis kizökkenti a fiúkat az edzések monotonitásából, s nem mellékesen a kőkemény munkától nagyobb lesz az erőnlétük is” – tette hozzá befejezésül Varga Péter edző.

Forrás: Szeitz Tibor, Kisalföld

Műfüves pálya foglalások

June 2018
S M T W T F S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Adó 1%

Adója 1%-ával kérjük támogassa Egyesületünket!

Adószám: 19882534-2-08


Média ajánlat


Facebook

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Hírek hírlevélben

Ha szeretne e-mailben is értesítést kapni a mérkőzésekről, eredményekről, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre!