18
júl.

Elkezdődött a felkészülés

Írta: Péter.

Elkezdődött a felkészülés

A Csornai SE felnőtt csapata elkezdte a felkészülést a 2013 - 2014 idényre, amelyet a Győr- Moson - Sopron megyei I. osztályban fog lejátszani.

- Természetesen nagyon szerettünk volna megtartani az NB III - as tagságunkat, de nem sikerült a tavalyi bajnokságban az első öt között végezni a Bakony csoportban - mondja Varga Péter a Csornai SE edzője. A bajnokságunk átszervezése miatt kellett volna az élmezőnyben végeznünk, hiszen tudtuk, hogy kizárólag abban az esetben maradhatunk az NB III - as mezőnyben. Messze nem kieső helyen végzett a csapatunk, hiszen a kilencedik lett a 14 csapatos mezőnyben, így egyértelműen az átszervezés miatt kerültünk a megyei bajnokságba. Érthetően van bennünk csalódás, de nem akarunk az elmúlt bajnoksággal foglalkozni, viszont egyértelműen a lehető leghamarabb szeretnénk visszakerülni a harmadik vonalba.

- A 2001 - 2002 - es bajnokságban szerezte meg az NB III - as indulás jogát a Csornai SE, több mint egy évtizedes jelenlét után ez érthetően jogos elvárás a csapattal szemben.

- Ismerjük a megyei első osztály mezőnyét és nem udvariságból mondom, hogy nagyon jó képességű gárdák szerepelnek ebben az osztályban. Nagyon nehéz, kiegyensúlyozott bajnokságra számítunk tehát, ahol az a célunk, hogy ez első három között végezzünk. Hivatalosan ezt így fogalmaztuk meg, de értelemszerűen az aranyérmet szeretnénk megszerezni, hogy bajnokként biztos legyen a feljutásunk. Pontosan tudjuk, hogy nagyon sokat kell dolgoznunk ezért és az esélyesség terhét is el kell viselnünk a bajnokság során.

- Melyik csapatok lehetnek a legkomolyabb ellenfelek a bajnoki címért folyó csatározásban?

- Azt gondolom, hogy rajtunk kívül 2 - 3 csapat lehet igazán esélyes arra, hogy megnyerje a bajnokságot. Elsőként a megyei első osztályban egyeduralkodó Győrszemere KSK együttesét kell megemlíteni. Ők a tavalyi bajnokságban veretlenül végzetek az első helyen és sorrendben már ötödször szereztek bajnoki címet. Germán Ferenc csapatának tehát nagyon tiszteletreméltóak az eredményei, így őket mindenképpen a legnagyobb ellenfelek közé kell soroljuk. Győr-Ménfőcsanakon is nagyon erős csapat van kialakulóban és a nyári átigazolások során is sikerült néhány kiváló képességű labdarúgót megszerezniük. Vélhetően ez a két csapat lesz a legkomolyabb riválisunk, de én mindenképpen számolok még egy meglepetés csapattal, amely tulajdonképpen bármelyik lehet a mezőnyből.

- Milyen változások történtek és várhatóak a Csornai SE játékoskeretében?

- Két a klubhoz ezer szállal kötődő játékosunk Jakab Ádám és Fenyő István abbahagyták az aktív játékot és a továbbiakban utánpótlás edzőként segítik a klub munkáját. Leal Viktor a kölcsönjátékosként szerepelt nálunk, visszament az ETO csapatához, Szabó Milán pedig Paksra igazolt. Nem tagja már a keretünknek Kiss Ádám és Maidics Balázs sem, így egyelőre a távozók névsora még hosszabb az érkezőknél. Azon az oldalon a nagyon rutinos belső védő Szabó Attila nevét említhetem, aki a Balatonfüred gárdájából igazolt hozzánk, valamint hozzánk is visszajött egy kölcsönjátékosunk Kiss Attila, aki tavaly a Szany gárdájában erősödött. Tárgyalások folynak még jó néhány labdarúgóval, mert mindenképpen olyan kerettel akarunk dolgozni, amely minőségben és mennyiségben is megfelel az elvárásoknak.

- A megyei első osztályban egy sokkal erőteljesebb és eredményesebb támadójátékot kell majd játszani a csapatnak. A támadó futballnak azonban ma már nagyon komoly veszélyei vannak....

- Ez valóban így van, sőt nekünk arra is számítanunk kell, hogy minden csapat plusz motivációval játszik majd a Csorna ellen és különösen itt a csornai pályán nagyon alaposan megszervezi majd a védekezését. Csak akkor lehetünk eredményesek, ha meg tudjuk ismételni azt a teljesítményünket, amivel a 2011 - 2012 - es bajnokságban bronzérmet szereztünk az NB III - as bajnokságban. Meg kell találnunk azt a játékrendszert és játékritmust, amelyben biztonságosan védekezünk és gólerősen támadunk. Őszintén remélem, hogy a élvonalbeli múlttal rendelkező Lajtos Dávid lényegesen eredményesebben szerepel majd és a fiatal Vörös Torma Martin gólérzékenységét is ki tudjuk majd használni.

- A felkészülés elkezdődött, milyen munkát tudott elvégezni eddig a csapat?

- Nem könnyű a felkészülés a nyári időszakban, hiszen a szabadságok miatt, kevesebben tudunk még egy időben készülni. Heti négy edzéssel kezdtük a felkészülésünk első és második hetét és most már jönnek sorra a formába hozó edzőmérkőzések is. Augusztus 10. - én már kupamérkőzést fogunk játszani az országos táblán és következő hétvégén elindul a bajnoki sorozat. Nincs tehát hosszú időnk, hogy felkészüljünk, ezért a következő hetekben hatékony munkára lesz szükségünk.

21
jún.

Szünidei Focitorna

Írta: Administrator.

A Csornai SE 2013. július 5-6.-án pénteken-szombaton kispályás labdarúgó tornát szervez általános iskolák felső tagozatos tanulóinak és középiskolás diákoknak, két különböző korcsoportban. Ebben a két korosztályban várjuk iskolák, csapatok és baráti társaságok jelentkezését a csornaisportegyesü Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre, a csapatvezető neve, telefonszáma, email címe, és a nevező csapat fantázianevének megadásával. A torna célja, hogy a nyári szünidő alatt sportolási lehetőséget biztosítsunk a diákok számára.

A kispályás torna helyszíne a csornai stadion füves center pályája vagy az új csornai műfüves pálya. A csapatok 60 x 40 méteres villanyvilágításos pályán, 5 x 2 méteres kapukra játszanak, 6 + 1 fővel. A mérkőzések 2 x 15 percesek lesznek és a késő délutáni óráktól a kora esti órákig tartanak majd. A torna lebonyolítása a nagypályás labdarúgás szabályai szerint történik, játékvezetőt a szervező biztosít. A tornára igazolt és nem igazolt labdarúgók egyaránt jelentkezhetnek. A csapatok számára öltözőket, ásványvizet és megkülönböztető mezeket biztosítunk. A torna lebonyolításának pontos programját, a nevező csapatok létszámának ismeretében, e-mailben közöljük, a tornát megelőző hét közepéig a nevezettekkel.

A kispályás foci tornára nevezési díj nincs! A korosztályok győztes csapatai kupát és oklevelet, a legjobb mezőnyjátékosok, kapusok és gólkirályok pedig futball labdákat kapnak díjazásként. A tornán jól szereplő gyermek és ifjúsági labdarúgók, a nyár folyamán részt vehetnek a Csornai SE korosztályos csapatainak felkészülésén, amelyek a következő bajnoki szezonban az NB II-es bajnokságban szerepelnek majd!

A nevezési határidő: 2013 június 30. (vasárnap). A tornáról felvilágosítást kapni a 06304447700 telefonszámon Rokob Pétertől a Csornai SE utánpótlás szakmai vezetőjétől lehet.

24
máj.

Pályázat

Írta: Adrienn.

Pályázat


Utánpótlás szakmai vezető alkalmazására

Feltételek:

- minimum UEFA B licence, magasabb végzettség előnyt jelent

- minimum érettségi bizonyítvány, felsőfokú végzettség előnyt jelent

- legalább 3 éves edzői tapasztalat

- saját személygépkocsi használat

- elhivatottság a labdarúgás mellett

- vezetői képességek

Bérezés megegyezés szerint, elsősorban fiatal, 30 és 50 év közötti jelentkezőket várunk.

A pályázat tartalmazza a jelentkező  fényképes önéletrajzát, valamint egy maximum A/4-es oldal motivációs levelet a labdarúgás utánpótlás-neveléshez kötődően.

A pályázatokat e-mailben vagy papír alapon az alábbi címekre kérjük benyújtani, legkésőbb 2013. május 31.-én éjfélig:


- e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

- levelezési cím: Csornai Sportegyesület 9300 Csorna, Toldi út 1.

 

A pályázatokat Családi János elnök nevére címezve kérjük.

 

 

 

24
márc.

Komárom VSE-Csornai SE 0:5 (0:2)

 

Komárom 200 néző,vezette: Papp Ákos

Komárom:Dold - Agg, Bán, Tőcsér, Csonka P., Pekler(Mezei), Vigh, Nagy R., Simigla, Nagy Z.(Tóht), Gulyás(Szabó) Edző:Milus Olivér

Csorna:Lőre - Nagy Sz., Jakab, Fehér, Csonka B., Dorogi, Varga, Horváth(Kiss), Leal(V.-Torma), Lajtos, Gál B.(Balla) Edző: Varga Péter

 

 

Elég hidegben és mély talajú pályán kezdődött a mérkőzés. Az első húsz percben mezőnyjáték folyt, ismerkedtek a csapatok, majd a 23. percben Horváth kapott remek kiugratást, aki egy az egyben megverte emberét és a ziccerbe levő játékossal szemben Vigh szabálytalankodott, amiért azonnal kiállította a játékvezető teljesen jogosan. Az emberelőnyben futballozó vendégek lassan átvették a kezdeményezést, több nagy helyzetet alakítottak ki ám a gólra a 41. percig kellett várni. Bal oldali beívelést követően a kapu előtt pattogott a labda, amit Gál B. juttatott a kapuba (0:1). A 43.percben az első kiállításnál reklamálásért sárga lapot kapó Csonka P. is a kiállítás sorsára miután csúnyán buktatta Dorogit. Hamar gólra váltotta a kettős emberelőnyét a csornai csapat, 43. percben egy kapu előtti tűzijáték után Horváth emelte vissza a labdát háttal a kapunak, ahol Leal a legjobbkor érkezett és bekotorta a labdát a hálóba (0:2).

 

A második játékrészben teljesen feladta a támadás lehetőségét a hazai csapat, a Csorna kapuja elé szegezte őket és sorra alakította ki a kisebb nagyobb lehetőségeket,  50. percben Leal lőtte bele a kapusba Lajtos begurítását.de a harmadik gól "csak" az 54. percben született meg. Nagy Sz. jobb oldalról ívelte be a labdát, amit Gál vett át és fordulásból elrúgta a kapus lábai között (0:3). Nagy Sz. volt az előkészítője a negyedik gólnak is, egy lapos szabadrúgást gyönyörűen pörgetett Gál elé aki ziccerben nem is hibázott és megszerezte csapata negyedik, önmaga harmadik gólját (0:4). A csereként beálló V.-Torma került ziccerbe Csonka B. kiugratását követően ám a kapus bravúrral hárítani tudott. Nem úgy a 80. percben amikor szintén V.-Tormával került szembe, aki egy csel után okosan kilőtte a hosszú sarkot (0:5).

 

A mérkőzés teljesen egyoldalúvá vált a kiállításokat követően, a hazai csapat minden erejét felőrölte a védekezés, ám a vendégek okosan használták ki a kettős emberelőnyüket és helyzetek tömkelegét kidolgozva még nagyobb arányú győzelmet is megérdemelt volna.

Jók:Bán, Simigla, Majer ill. Gál B., Fehér, Varga, Lajtos

Milus Olivér: Gratulálok a Csornának, érvényesítették a papírformát.

Varga Péter: Fegyelmezett játékkal járultunk hozzá "öregedő" kapusunk születésnapjához, melyhez olykor ötletes játékunk is párosult.

 

Műfüves pálya foglalások

November 2019
S M T W T F S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Adó 1%

Adója 1%-ával kérjük támogassa Egyesületünket!

Adószám: 19882534-2-08Média ajánlat


Facebook

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Hírek hírlevélben

Ha szeretne e-mailben is értesítést kapni a mérkőzésekről, eredményekről, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre!