Csornai SE - Komárom VSE 5-0 (0-0)

Csorna 200 néző, vezette: Vizi

Csorna: Lőre - Nagy Szabolcs, Jakab Á., Fehér K., Geri, Dorogi, Véghelyi (Kiss M.), Horváth A. (Nagy Szilárd), Molnár G., Sarus (Maidics), Gál B.  vezetőedző: Varga Péter

Komárom: Horváth D. - Dávid, Mezei, Tőcsér, Agg (Gécs), Vigh, Bán, Bakura, Szabó (Tóth), Marikovec, Gulyás  vezetőedző: Ján Machata

gólszerzők: Dorogi (48., 55., 88., 89.), Molnár G. (91.)

kiállítva: Bán (Komárom) 89. percben

Az első félidőben a bátran játszó komáromi csapaton nem igazán találta a fogást a csornai együttes. Mindkét fél előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, gól azonban nem született. A 18. percben Bakura szép cselsorozata után Geri becsúszva még szerelni tudott, ám a labda így az üresen álló Gulyás elé került, akinek lapos lövését bravúrral védte lábbal Lőre. Fél óra elteltével Sarus szögletét a berobbanó Fehér nagy helyzetben 4 méterről csúnyán a kapu fölé fejelte.

A második játékrészre egy teljesen más Csorna jött ki, ami 3 perc elteltével gólban is realizálódott. Dorogi játszott össze Gállal, majd előbbi ügyesen maga elé tette a labdát és 10 méterről ballal a bal sarokba lőtte azt. 1-0. Az 55. percben Horváth A.-t buktatták a komáromi térfél közepén, a csornai középpályás szemfülesen, gyorsan elvégezve a szabadrúgást Dorogi elé tálalt, aki betört a büntetőterületen belülre és éles szögből a jobb sarokba vágta a játékszert. 2-0. A 71. percben Véghelyi szöktette a jobb oldalon felfutó Dorogit, akinek élesen középre lőtt labdájáról centikkel maradt le Maidics. Az utolsó 5 percben valóságos gólfesztivált rendezett a Csorna. Előbb a 88. percben Gál lapos centerezése után a védőkről lecsorgó labdát Dorogi a bal felső sarokba pörgette (3-0), majd Gál nagy bedobása után Maidics törhetett kapura, ám a 16-oson belülre érve Bán buktatta. A komáromi védő a kiállítás sorsára jutott, a büntetőt pedig Dorogi a kapus kezét érintve a bal felső sarokba rúgta. Mesternégyes! 4-0. Maradt még egy gól a hosszabbításra is, ekkor Gál ugratta ki Molnár G.-t, aki kissé balról a kapus mellett a bal alsó sarokba gurított. 5-0.

Összességében kiegyensúlyozott első félidőt követően, a második 45 percben mutatott gólra törő játékával a Csorna magabiztosan győzelmet aratott.

jók: Dorogi, Jakab, Geri, Véghelyi, Gál illetve Bán

Varga Péter: Jól futballoztunk a második félidőben és a gólzáporos győzelmünket remélhetőleg súlyos balesetet szenvedő játékosaink is örömmel veszik.

Ján Machata: Jó első játékrész után elszórakoztuk a második elejét, s az első félidőben kihagyott helyzetek után a hazaiak kihozták a minimumból a maximumot.

29
aug.

Élvonalbeli ellenfél a kupában

A Magyar Kupa 2012/13-as kiírásának 2. fordulójában a Csornai SE vendége az NB 1-ben szereplő Pécsi MFC-Matias együttese lesz. A mérkőzést szeptember 26-án (szerdán) rendezik Csornán.

26
aug.

Futura MTE 1904 - Csornai SE 2-1 (1-1)

Mosonmagyaróvár 300 néző, vezette: Széplábi

MTE 1904: Antal - Németh B., Horváth Á., Domanyik, Kovács Zs., Schmatovich G., Ladiszlaidesz, Kovács Á., László B. (Wang Yida), Hajós (Ujvári), Angyal (Szabados G.)  vezetőedző: Tiba Zoltán

Csorna: Lőre - Dorogi, Fehér K., Nagy Szabolcs, Csonka, Geri, Horváth A., Nagy Szilárd (Véghelyi), Molnár G., Sarus, Gál B. (Kiss A)  vezetőedző: Varga Péter

gólszerzők: Domanyik (33.), Schmatovich G. (57.) ill. Molnár G. (22.)

Események: 22. perc: Jobb oldali beívelést követően Dorogi középre fejelte a labdát és az érkező Molnár G., két méterről az üres kapuba fejelt. 0-1. 27. perc: Ladiszlaidesz bal oldali beadását Kovács Zs. öt méterről, nagy helyzetben a kapu mellé fejelte. 32. perc: Angyal húsz méterről a kapu fölé lőtt.A következő percben, egy baloldali szabadrúgás után Domanyik, hat méterről, élesen fejelte a kapu bal oldalába a labdát. 1-1. 55. perc: Krizsó cselezte be magát a tizenhatoson belülre, ott csak szabálytalanul tudták szerelni. A megítélt büntetőt Schmatovich fél magasan, biztosan lőtte a hálóba. 2-1.

Összefoglaló: Az első huszonöt perc kiegyenlített küzdelmet hozott és egy nagy, védelmi hibát követően a csornaiak vezetést szereztek. A félidő hátralévő részében az MTE átvette a játék irányítását és több adódó lehetőségéből szünetig egyenlíteni tudtak. Fordulás után továbbra is a hazaiak uralták a mérkőzést és hamarosan vezetést szereztek. Az utolsó tíz percben a csornaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, de kimondott gólhelyzetig nem jutottak el és a hazaiak meg tudták őrizni előnyüket. Végeredményben, kimondottan jó iramú, küzdelmes mérkőzésen az MTE egy gólos győzelme megérdemelt, a jó erőkből álló vendégcsapat ellen.

jók: Domanyik, Schmatovich, Németh B., Horváth Á., ill. Molnár G., Horváth A.

Tiba Zoltán: Ahogy számítottunk, jó mérkőzést játszottunk egy nagyszerű csapat ellen és jó játékkal sikerült győznünk.

Varga Péter: Gratulálok a hazaiaknak, igaz, hogy egy jogtalan tizenegyes döntötte el a mérkőzést. Ma nem játszottunk jól, így a hazaiak megérdemelték a győzelme.

forrás: Sztranyovszky Attila (MTE)

18
aug.

Csornai SE - Lombard Pápa 'B' 1-0 (0-0)

Csorna 300 néző, vezette: Lekics

Csorna: Lőre - Dorogi, Jakab Á., Fehér K., Csonka, Molnár G., Véghelyi (Kiss M.), Nagy Szilárd (Nagy Szabolcs), Horváth A., Sarus (Kiss A.), Gál B. vezetőedző: Varga Péter

Pápa: Somogyi - Németh M., Rodenbücher, Tóth, Enyingi, Molnár L., Horváth T., Horváth Cs. (Baldauf), Grőber, Nagy G. (Venczel), Páli (Ughy) vezetőedző: Nagy Mihály

gólszerző: Gál B. (57.)

kiállítva: Németh M. (55.)

Remekül kezdte a mérkőzést a Csorna, az első 20 percben szinte csak a pápai térfélen pattogott a labda, ám igazán komoly lehetőséget nem sikerült kialakítani. A 32. percben Nagy Szilárd játszotta be a labdát a büntetőterületen belülre, ahol Molnár G. ügyesen tálalt Gál elé, a csornai támadó már csak a kapussal állt szemben, ám lövésébe önfeláldozóan vetődött bele egy pápai védő. A 44. percben Dorogi ívelt középre a jobb szélről, a játékszer a hosszú oldalon Sarus elé került, aki félfordulatból ballal az égbe lőtt. Még az első félidőben kis híján előnybe került a vendég együttes: Németh adott középre jobbról, Nagy G. ügyesen mellre vette a labdát, majd 10 méterről a bal sarkot vette célba, Lőre ujjheggyel beleért a labdába, mely a kapufáról vágódott vissza a csornai kapus kezébe.

A második félidőt is aktívan kezdte a Csorna. Az 55. percben Sarus lerántásáért Németh M. megkapta második sárga lapját, így 10 főre olvadt a vendég gárda. Ennek ellenére 1 perc elteltével a Pápa került ziccerbe, amikor Horváth Cs. és Páli játszott össze, előbbi szabadon törhetett kapura, megpróbálta elhúzni a labdát Lőre mellett, ám a csornai hálóőr gyors vetődéssel lelopta a játékszert a támadó lábáról. Az ellentámadásból vezetéshez jutott a Csorna: Sarus továbbított Gálhoz a bal összekötő helyére, a csornai csatár egy csel után az ötös sarkáról jobbal a bal sarokba lőtt. 1-0. A félidő derekán Gál nagy bedobását Nagy Szabolcs továbbcsúsztatta, Dorogi pedig 4 méterről óriási helyzetben a kapus kezébe belsőzött. A 76. percben Jakab szánta el magát lövésre jó 30 méterről, a jobb sarokba tartó labdát a kapus vetődve ütötte szögletre. Pár perc elteltével formás csornai támadás futott végig a bal oldalon, ahonnan Gál centerezett középre, az érkező Dorogi lövésébe azonban belevetődtek a védők.

A teljes 90 perc során nagy mezőnyfölényben, jól futballozó Csorna megérdemelten győzte le kontrákra berendezkedő, szinte csak a védekezéssel törődő ellenfelét, akik kapus és személyzet nélkül érkeztek a mérkőzésre.

jók: Lőre, Csonka, Jakab Á., Sarus, Gál B. illetve mindenki

Varga Péter: Fontos volt, hogy az ünnepen itthon tartsuk a 3 pontot. Tettünk is érte, habár a játékunkon még van javítani való.

Nagy Mihály: A minimum az, hogy a döntetlen benne volt a mérkőzésben, dacára annak, hogy 35 percet emberhátrányba játszottunk. Ha nincs a kiállítás, akkor a meccset meg kellett volna nyernünk.

 

Műfüves pálya foglalások

September 2019
S M T W T F S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Adó 1%

Adója 1%-ával kérjük támogassa Egyesületünket!

Adószám: 19882534-2-08


Média ajánlat


Facebook

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Hírek hírlevélben

Ha szeretne e-mailben is értesítést kapni a mérkőzésekről, eredményekről, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre!