Aerobikkal és teremkerékpárral is készülnek a tavaszi szezonra a csornai labdarúgók, akik szeretnék megőrizni előkelő, bronzérmet jelentő helyüket az NB III Bakony-csoportjában.

Remek idényt zárt a csornai futballcsapat, az együttes dobogós helyről várhatja a tavaszt. Varga Péter edző  és „fiai” nem is szeretnék a véletlenre bízni a további  jó szereplést, mindent meg is tesznek, hogy felkészülten várják a rajtot. Bármilyen meglepő, a cél érdekében a fiúk még aerobik- és spinningórákat is vesznek.

„Kéthetente egyszer szakember, Gazdag Zsuzsa segítségével iktatunk be egy-egy teremkerékpár- és aerobikedzést – kezdte a tréner. –  A spinning, vagyis a teremkerékpár egyórás, folyamatos és változó terhelést biztosít, rendkívül megerősíti a lábat, a combot, de a törzs melletti izomzatra is jótékony hatással van. Az aerobik is más terhelést nyújt, mint a labdarúgás, más mozgást végeznek a fiúk, mintha  futballoznának. Egyébként nem ez az első időszak, amikor így készítem fel a társaságot. Azt nem tudom, itthon van-e még klub, ahol így edzenek, de utánanéztem: Ausztriában több csapat is használja kiegészítésnek az aerobikot. Korábban edzőként már Farádon is alkalmaztam ezt a módszert.”

S hogy az aerobikhoz és a kerékpárhoz mit szóltak a futballisták?

„Nem mondom, a srácok először nagyon viccesnek tartották, hogy biciklizniük és aerobikozniuk kell. Ma már örömmel jönnek az ilyen edzésekre is, amelyek elején még ugyan nevetgélnek, de aztán úgy elfáradnak, hogy nincs már kedvük viccelődni. Hogy ettől leszünk-e aztán jobbak, eredményesek, az ugyan nem mérhető, de én mindenképpen hasznosnak tartom ezeket a foglalkozásokat. Az aerobik és a spinning ugyanis kizökkenti a fiúkat az edzések monotonitásából, s nem mellékesen a kőkemény munkától nagyobb lesz az erőnlétük is” – tette hozzá befejezésül Varga Péter edző.

Forrás: Szeitz Tibor, Kisalföld