Az U 14 és az U 15 csapatok félévi bizonyítványait, Molnár Gábor és Varga Zoltán, a két korosztály csapatainak edzői készítették el.

A képen Varga Zoltán vezetőedző


Csornai Sportegyesület U-14 csapat

A Csornai SE csapata a Magyar Labdarúgó Szövetség U-14-es bajnokságának II. osztályában játszik, az Észak - nyugati csoportban. Ebben a bajnokságban az idei évben, 12 csapat vesz részt -  FC Ajka, Andráshida SC, Balatonfüredi FC, Csornai SE, Körmendi FC, Mosonmagyaróvári TE, Pápai ELC, Szombathelyi Haladás VSE, Üstökös FC Győr, Veszprémi USE, Hévíz SK, Tapolcai AC.

A Csornai SE csapata a bajnokság felénél a bajnoki táblázat 5. helyen áll 19 megszerzett bajnoki ponttal. A lejátszott 11 bajnoki mérkőzésből, 6 győzelem, 1 döntetlen és 4 vereség a mérlege. A csapat 68 gólt rúgott és 41 gólt kapott, tehát + 27 a gólkülönbsége.

Az U-14-es bajnokságban szereplő labdarúgók a mérkőzések során több poszton is szerepeltek, így csak a névsor következik: Csigó Bence, Csizmadia Alen, Kecskeméti Zoltán, Kohut Balázs, Kovács Gergő, Kun Roland, Márton Adrián, Nagy Dénes, Novák Márton, Szabó Dániel, Szigeti Richárd, Szilágyi Ábel, Tarcsay Krisztián, Turi Levente, Varga Bálint, Varga Dávid   

A bajnokság góllövő listáját Márton Adrián vezeti 22 góllal, 6 helyezett Csizmadia Alen 17 góllal, és 10. Turi Levente 12 góllal. Gólt szerzett még a csapatból Tarcsay Krisztián ( 6 gól ), Varga Dávid ( 4 gól ), Kecskeméti Zoltán (2 gól ), Kun Roland ( 2 gól ), Kovács Gergő és Szabó Dániel (1-1 gól), 3 egy öngóllal jön ki a 68 rúgott gól.

A képen a Csornai SE U 14 csapata - álló sor balról: Szabó Dániel, Kun Roland, Varga Bálint, Kovács Gergő, Szilágyi Ábel, Varga Zoltán vezetőedző, Turi Levente, Varga Dávid, Márton Adrián, Novák Márton, Tarcsay Krisztián

ülő sor balról: Szigeti Richárd, Nagy Dénes, Kohut Balázs, Bamberger Krisztofer, Csigó Bence, Kecskeméti Zoltán


Csornai Sportegyesület U-15 csapat

A Csornai SE U 15 korosztályú csapata a Magyar Labdarúgó Szövetség U-15-es bajnokságának II. osztályában játszik, szintén az Észak - nyugati csoportban. Ebben a bajnokságban az idei évben, ugyanaz a 12 csapat vesz részt mint az U 14 korosztályban. 

A Csornai SE csapata a bajnokság felénél a bajnoki táblázat 11. helyén áll 3 megszerzett bajnoki ponttal. A lejátszott 11 bajnoki mérkőzésből, 1 győzelem, 10 vereség a mérlege. A csapat 7 gólt rúgott és 96 gólt kapott, tehát - 89 a gólkülönbsége.

Az U-15-es bajnokságban szereplő labdarúgók a mérkőzések során több poszton is szerepeltek, így csak a névsor következik: Bolla Patrik, Czeglédi Bence, Horváth Márk, Horváth Roland, Kiss Ádám, Kiss Dominik, Kiss Martin, Kovács Ákos, Kránicz Tamás, Molnár Bence, Németh Kornél, Németh Kristóf, Stift Máté, Szabó Bence, Varga Zalán és az U-17-ből 2 alkalommal visszajátszó Kancsó Milán és Vitéz Szabolcs.

A csapat góljait szerezte: Kiss Martin (1), Horváth Márk(1), Varga Zalán(1), Molnár Bence(1), Vitéz Szabolcs(1), Stift Máté (1), Bolla Patrik (1)

A képen a Csornai SE U 15 csapata - állós sor balról: Molnár Bence, Horváth Roland, Czeglédi Bence, Németh Kornél, Kiss Ádám, Varga Zoltán vezetőedző, Németh Kristóf, Kiss Dominik, Kiss Martin, Szabó Bence, Horváth Márk

ülő sor balról: Varga Zalán, Bolla Patrik, Kránicz Tamás, Kovács Ákos, Stift Máté 


Csapataink felkészülését július 23-án kezdtük közösen Molnár Gábor edzővel, heti négy edzéssel. Sajnos nagypályás edzőmérkőzéseket a korosztályi ellenfelek hiányában keveset tudtunk játszani. Talán a késői kezdés oka, hogy a bajnokság első két fordulójában szabadnaposak voltunk, és az első bajnoki mérkőzésünk szeptember 7-én volt Hévízen. Érdekesnek tartjuk, hogy egy 12 csapatos bajnokságban szabadnapok is vannak, az elektronikus sorsolási rendszer helyett néha a józan paraszti ész is megfelelne.

A másodosztályú bajnokságban újoncként szereplő csapatokként, a felkészülés során nagy hangsúlyt fektettünk játék nagypályás elemeinek gyakorlására. Tavaly ugyanis még ezek a csapataink a megyei U 13 bajnokságban, kisebb pályamérettel,  8 + 1 létszámmal, és  5 x 2 méteres kapukra játszottak. Fontosnak tartom elmondani azt is, hogy egy évvel fiatalabb korosztályokkal indultunk, tehát a 2001-ben született, tiszta korosztályú csapatunk a bajnokságban a 2000-esekkel játszott, a 2000-es születésű U-15-ünk pedig az 1999-ben születettekkel. Az utánpótlásban az életkori sajátosságok miatt néhány hónapos eltérés is sokat számít. Például az 1999-es januári, a 2000 év végi születésű játékos között akár majdnem két év különbség is lehet. A bajnokságban régóta szereplő csapatok sokkal nagyobb rutinnal rendelkeznek nálunk, az utazás, a körülmények, a mérkőzésenkénti több játékvezető stb. mind-mind újdonság volt nekünk. Tavaly mi voltunk a jó csapat, most hasonló képességű, vagy jobb ellenfelekkel találkoztunk. A korosztályos technikai-taktikai ismeretek elsajátítása mellett gyorsaságban, játékgyorsaságban, a párharcokban kell rengeteget fejlődnünk, de az ellenfelek megismerésével már tavasszal már edzőként is könnyebb lesz akár a taktikai részt, akár a megfelelő összeállítást kiválasztani.

A bajnokság topcsapatai, a Haladás, a Veszprém, Andráshida, Pápa, Üstökös, Hévíz nagyobb kerettel dolgoznak, ennek ellenére az edzői véleményünk az, hogy Csornán is vannak hasonló képességű játékosok, és néhányukkal nagyon jó, sőt győztes mérkőzést is játszottunk. Az U-14-es csapat több sikert ért el, egy évvel fiatalabb korosztályként is, ennek záloga a majdnem 90 %-os edzéslátogatottság és a gyerekek közötti csapategység. Emellett nyújtottak gyengébb teljesítményt is, főleg a kapott gólok és az ellenfél vezetése után volt nehéz lelkileg helyrerázni a csapatot.


Az U-15 csapat létszámgondokkal küzdött, a bajnokságban reális esélye 3 csapattal szemben volt, ebből egyet sikerült behúzni. A csapat minden tagja óriási lelkierőről, kitartásról tett tanúbizonyságot, amikor a vesztes, sok góllal vesztett összecsapás után is hétről-hétre jöttek edzésre, és a következő mérkőzésre.

Véleményünk szerint az eredmények másodlagosak, a játékosok fejlődése volt a legfontosabb célunk. Kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékos több is volt, önmagához képest azonban mindenki előbbre lépett.  Az elmúlt fél évet pozitívan értékeljük, mert egyénileg és csapatszinten is jó úton járunk. Januártól terveink szerint az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektetünk az egyéni képzésre a gyerekek ''igényeihez'' igazítva.  Név nélkül szeretnénk megköszönni minden játékos munkáját, illetve felhívni a figyelmet arra, hogy még több szorgalommal magasabb szintre is el lehet jutni. Edzőként pedig szeretnénk köszönetet mondani a szülőknek támogatásukért, a gyerekeknek a kitartásukért, az egyesületnek a feltételek biztosításáért!

Molnár Gábor és Varga Zoltán edzők