Varga Péter a Csornai SE vezetőedzője honlapunkon, havonta értékelte a csapat teljesítményét. Ebben a riportban is visszatérünk a bajnokság őszi szakaszának hajrájára, de természetesen már előre is tekintünk.


- A legutolsó három bajnoki mérkőzésünk, az őszi teljesítményünk pontos képét mutatta. Hazai pályán magabiztosan győztünk a Lébény ellen, de egy hét múlva a Koroncó, igaz a játékra teljesen alkalmatlan pályán, de megérdemelten győzött le minket. A Bősárkány elleni hazai találkozón pedig a mérkőzésen belül is annyira ingadozó volt a formánk, hogy sok gólos győzelem, helyett még a vereség is benne volt teljesítményünkben. Sajnos ez volt a jellemző a csapatunkra az ősszel és így a számunkra egyértelműen csalódást jelentő negyedik helyről várjuk a tavaszi folytatást.

Sikerült megfejteni a gyengébb szereplés okait?

- Jól kezdtük a bajnokságot, de már a nyári felkészülés alatt éreztem , hogy a sok sérülés és a nem megfelelő edzéslátogatottság miatt, nem tudtunk megfelelő minőségű munkát végezni. A munkahelyi elfoglaltságok miatti hiányzásokat még kezelni tudtuk valahogy, de a kulcsjátékosaink több hetes sérülései már megfogták a csapatot. Az őszi szakasz második felében leszálló ágba kerültünk a visszaesésünk meglátszott a játékunkban és értelemszerűen jelentkezett ez az eredményességben.

Hogyan működtek a Csornai SE csapatrészei a bajnokság első felében?

- A csapatkapitányunk Lőre Pál jobb szezont teljesített a kapuban, mint Boros Tamás. Igaz Tamásnak jutottak a nehezebb mérkőzések és ezeken rendkívül balszerencsés volt. A védelmünk volt a legjobb csapatrészünk, bár az utolsó két mérkőzésen gyengébb teljesítményt nyújtott. A rutinos Szabó Attila jól összefogta ezt a csapatrészt, ahol a fiatal Németh Ákos bebizonyította, hogy lehet rá számítani. A középpályán nem volt olyan labdarúgónk, aki képes lett volna megbízható, egyenletes teljesítményre. Horváth Attila közel két hónapos sérülését nagyon megéreztük, mert elsősorban tőle vártuk, hogy irányítani fogja a csapatot. A 17 esztendős Varga Levente viszont beépült ebbe a csapatrészbe és hasznosan játszott. Hosszabb-rövidebb ideig minden támadó játékosunk - Vörös Torma Martin, Csölle Norbert, Gál Bence, Kiss Attila - sérült volt ebben a szezonban, így őket még értékelni is nehéz.      

Hosszú évek után játszik ismét a megyei bajnokságban a Csornai SE. Milyen kép alakult ki, így félidőben a mezőnyről?

- Tudtuk, hogy vannak nagyon jó csapatok a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság első vonalában és ez be is igazolódott. A kiváló játékosállománnyal rendelkező Győrszemere kiemelkedik a mezőnyből, de erős csapat a Lipót, a Ménfőcsanak és a lendületes Nyúl is. Azt gondolom, hogy a bajnokság végére össze is rázódik majd a mezőny és nem lesznek kimondottan gyengébb csapatok. Mégis elsősorban az a különbség a harmadik vonal és a megyei bajnokság között, hogy itt az élcsapatok nincsenek heti rendszerességgel rákényszerülve a legjobb formájukra. 

A téli felkészülés alatt sikerült elvégezni a tervezett munkát?

- Optimális körülmények között dolgozhattunk a műfüves pályánkon és lejátszottunk ugyanott, hét edzőmérkőzést is. De erre a kérdésre majd a bajnokság eredményei adják meg az igazi választ. Többen távoztak a csapatból, hiszen Boros Tamás Mosonmagyaróvárra, Gál Bence Lipótra, Jakab Norbert Koroncóra, Kiss Attila pedig a Szany csatához igazolt. Az érkezők oldalán pedig az Ausztriából visszatérő, belső középpályás Babics Zsolt, a Gyirmótról hozzánk érkező, a bal oldalon védőként és középpályásként is bevethető Guttyán Ferenc nevét kell említeni. Egy hosszú sérülés után ismét Csornán játszik majd a legutóbb Siófokon szereplő, de az élvonalat is megjárt Varga László, akit fokozatosan tudunk terhelni. A nagyon tehetséges támadó Visy Bálnit pedig az ifjúsági csapatból került a felnőtt keretbe. Szerencsére most csak kisebb sérülések zavarták a munkánkat és ezért bízom benne, hogy egy jobb szezont produkálunk majd.

Mire lehet elég ez a jobb szezon a Csornai SE számára?

- A bajnokság előtt megfogalmazott céljaink változatlanok, tehát a dobogón kell végeznie a csapatnak. Tudjuk, hogy már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk, de megpróbáljuk majd kihasználni az ellenlábasok esetleges botlásait. Természetesen különösen figyelnünk kell majd a rangadókra, hiszen ezeknek a megnyerésével tudnánk a közvetlen élmezőnyben végezni. Én személy szerint bízom abban, hogy a teljes kerettel tudunk majd edzeni a tavasszal és így minőségi munkát tudunk végezni az edzéseken, mert akkor a játékunk is jelentősen javulni fog.