- Nagyon örülök, hogy sikerült gólt szereznem az első bajnoki mérkőzésemen itt a Csornai SE csapatában. Már a mérkőzés utolsó perceiben jártunk, amikor Molnár Gábor adta be a labdát a jobb oldalról. Belül többen is érkeztünk és én azért kerültem igazi gólhelyzetbe, mert előttem Visy Bálint nagyon ügyesen átlépte a játékszert. Nekem még volt időm ballal átvenni a labdát, majd jobbal elrúgtam az ellenkező irányba mozduló öttevényi kapus mellett. Nem volt egy bombagól, de három pontot ért és a számunkra ez a legfontosabb.

Milyen volt a mérkőzés belülről, a pályán lévő játékosok szempontjából?

- Nehéz volt ezen a mély talajon játszani, hiszen helyenként bokáig ért a sár. Én úgy éreztem, hogy végig a kezünkben volt a találkozó és csak a gól hiányzott a játékunkból. A helyzeteket kidolgoztuk, de a befejezéseknél nem voltunk elég pontosak és határozottak. Azon kell dolgoznunk, hogy lényegesen jobb százalékban használjuk ki a lehetőségeinket. Nekem ez volt az első megyei mérkőzésem és azt tapasztaltam, hogy ebben az osztályban az első gólnak, a vezetés megszerzésének döntő jelentősége lesz.

Hogyan alakult eddig Babics Zsolt labdarúgó pályafutása?

- Öt évesen kezdtem játszani a Győri ETO csapatában, ahol a junior csapatig jutottam. Az én korosztályomból csak Mohl Dávid, Magasföldi József és Horváth Rudolf játszott az élvonalban. Én három évig a Lombard Pápa csapatánál próbálkoztam még ezzel, de sajnos csak a kispadon kaptam helyet a magyar bajnokság legmagasabb osztályában. Az NB III-as Elmax Pápa gárdájával sikerült bajnokságot nyernem, de mivel ez a csapat megszűnt, továbbra is az harmadik vonalban szerepeltem. A Celldömölk és a Balatonfüred csapataiban játszottam és az ősszel fél évig Ausztriában futballoztam.

Futsal játékosként viszont még mindig ETO játékos.....

- Én mindig nagyon szerettem a kispályás labdarúgást. Eredetileg egy baráti társaság voltunk és így játszottunk a különböző kispályás tornákon és bajnokságokban. Akkor kezdett komolyra fordulni a dolog, amikor megismerkedtünk a futsallal. Rabul ejtett ez a rendkívül gyors és kombinatív játék, amelyet ma a másodosztályban játszunk, Győri ETO II. néven. A számomra tökéletesen összehangolható és remekül ki is egészíti egymást a nagypályás és a kispályás játék.

Ha jól tudjuk többször felvetődött már, hogy a Csornai SE játékosa lesz.....

- Igen, szóba került ez már akkor is, amikor Gunyhó Ferenc volt Csornán a vezetőedző. De beszéltünk erről a Csornai SE elnökével Családi Jánossal is az elmúlt években. Így azt hiszem törvényszerű volt, hogy egyszer a csornai csapat játékosa leszek és erre az idén télen került sor. Balatonfüreden évekig játszottam együtt Szabó Attilával, aki nagyon jó barátom és ő is segített most, hogy ide kerüljek. Ismeretem a körülményeket és a játékosakat is, mivel ellenfélként sokat jártam Csornán. Könnyű volt tehát a beilleszkedés és nagyon jól is érzem magam az új csapatomban. Szeretnék segíteni abban, hogy a Csornai SE visszakerüljön az NB III bajnokságba.