Jó iramú, küzdelmes mérkőzésen a Csorna szép, háromgólos győzelmet aratott a III. Kerület ellen és ezzel megtörte a rossz szériáját illetve megszerezte első győzelmét Urbán Flórián irányítása alatt.

Urbán Flórián több helyen is változtatott az eddigi kezdőcsapatain és azt kell mondanunk ezek a húzások bejöttek, hiszen a mai mérkőzésen jól játszott a Csorna. Eltiltásából visszatért Czanik Károly, míg Fehér Kornél a szezonban először kapott kezdőként lehetőséget, és ezúttal a csornai szurkolók egyik kedvence Lőre Pál állt a kapuba.


A III. Kerület próbálta volna irányítani a játékot, de nem tudta áttörni a Csorna masszív védekezését, vagy amikor ez sikerült akkor Lőre állt a labda útjába. A csornaiak viszont kontrákból és pontrúgásokból sok veszélyt okoztak a vendégek kapuja előtt. A vezetést is egy szabadrúgást követően, Serfőző révén szerezte meg a Csorna. Még az első játékrészben több formás akciót is végigvittek a hazaiak, de több gól már nem született a félidőig. A második 45 perc is Csorna gólokat hozott, méghozzá kettőt is. Mindkét találat szerzője Simon volt. A Csornának így sikerült szépen zárni az évet és a tabella 6. helyéről mehetnek telelni.


A gólok:

17. perc Bognár szabadrúgását a fővárosiak kapusa Czanik elé öklözte, aki szépen gurított balra Császárnak, ő pedig középre ívelt és labdáját Serfőző fejelte a bal felsőbe. (1-0)

73. perc Czanik 16 méteres próbálkozását Weitner pöccintette tovább és közelről Simon vette be a jobb alsót. (2-0)

85. perc Jobb szélen Czanik cselezte le magát az alapvonalig, majd beadását Simon a hosszúról a hosszúba vágta. (3-0)


Urbán Flórián: - Minden dicséretet megérdemel a csapat, egy nehéz mérkőzésen jó együttest győztünk le, büszke vagyok a fiúkra.

Tóth András: - Csalódott vagyok, hiszen bőven megvoltak a lehetőségeink. Gratulálok a Csornának!


NBIII. Nyugati csoport – 18. forduló
Csornai SE – III. Ker. TVE 3-0 (1-0)
Játékvezető: Tuczai Miklós
Csorna, 200 néző

Csorna: Lőre – Fehér, Bognár, Császár, Litresics, Csikós (Babics 88.), Kelemen, Serfőző (Dávid 74.), Simon, Weitner, Czanik (Nagy 90.)
Vezetőedző: Urbán Flórián

III.Ker.: Czirjék – Kiss, Pálfalvi, Gál (Gálfi 46.), Kis, Madarász, Kaszai (Moczó 81.), Domokos, Szilágyi (Szűcs 55.), Kenesei, Bartha
Szakmai igazgató: Tóth András

Gólszerzők: Serfőző (17.), Simon (73.,85.)