Bár tisztesen helytállt a csornai csapat és a találkozó végéig harcban volt az egy pontért, az első félidőben összeszedett kétgólos hátrány soknak bizonyult, és „csak” szépíteni tudott csapatunk, így az ETO ellenünk ünnepelhette bajnoki címét.

Nézőcsúcsot hozott a megyei rangadó az ETO Parkban, és a kilátogató 3750 néző elégedetten mehetett haza, hisz két jó csapat izgalmas találkozóját láthatta. Bár az ETO kezdte jobban a mérkőzést, a Rába parti alakulat Kabát és Magasföldi góljaival már 29. percben kétgólos előnyre tett szert, a Csorna nem adta fel, nagyot küzdve visszajött a meccsbe. Már az első félidő vége fele is csapatunk volt az aktívabb, de gólban ez csak a második félidő elején mutatkozott meg. Az 56. percben egy szép akció végén Czanik az alapvonalról adta középre a labdát, amit a menteni igyekvő Gyagya a hálóba pöccintett. (2-1) Így a találkozó végkimenetele az utolsó pillanatokig nyitott volt, de több találat már nem született, így az ETO megszerezte zsinórban 17. győzelmét és ezzel együtt a bajnoki címet is.

Bekő Balázs: – Nem gondoltam volna, hogy zsinórban tizenhét mérkőzést kell nyerni a bajnoki címhez. Ezért is minden tiszteletem és elismerésem a játékosok, a vezetőség, a munkatársaim és a szurkolók felé. Azért is gratulálok a mostani sikerhez, mert Győrnek szüksége van minőségi futballra és ehhez sikerült megtenni az első komoly lépést.

Bognár Zsolt: - Hazudnék, ha azt mondanám, hogy örülök a mai eredménynek, de csak gratulálni tudok a csapatomnak a ma nyújtott játékhoz! Mindent megtettünk, hogy megszakítsuk az ETO veretlenségét és elhúzzuk a bajnok avatást, de ez nem sikerült , így csak gratulálni tudunk a bajnoki címhez és a feljutásához az NBII.-be ami teljesen megérdemelt!

NBIII. - Nyugati csoport 32. forduló
ETO FC Győr - Csornai SE 2-1 (2-0)
Győr, 3750 néző
Játékvezető: Kovács Gábor Péter

ETO: Kunsági - Vadász, Nagy Á., Gyagya, Varga, Csizmadia, Tajthy (Pongrácz 46.), Magasöldi (Kulcsár 84.) - Kabát, Zamostny, Beliczky (Szabó L. 46.)
Vezetőedző: Bekő Balázs

Csorna: Sánta – Litresics (Nagy Sz. 61.), Zámbó Császár, Füredi, Kelemen, Kerékgyártó (Szabó B. 75.), Simon, Serfőző (Csikós 46.), Weitner, Czanik
Vezetőedző: Bognár Zsolt

Gólszerzők: Kabát (17.), Magasföldi (28.), ill. Gyagya (öngól, 56.)


Hajrá Csorna!