Gólgazdag mérkőzéssel nyitotta Pápán felkészülését a Csornai SE labdarúgó csapata. Kétgólos hátrányból is felállva, végül a 87. percben ifjúsági játékosunk Németh Balázs góljával 4-3-as győzelmet aratott együttesünk.

Bognár Zsolt 20 fős keretében rengeteg új arc is feltűnt a mai nap, közülük sokan próbajátékon voltak.  Döcögős első félidő után, kétgólos hátrányból fordítva megérdemelten nyert a Csorna Pápán.

Nem indult jól a találkozó csapatunk számára, hisz a 13. percben szépen játszották ki a pápaiak védelmünket és 5 méterről Skriba hálóőrünket átemelve vezetéshez jutatta a vendéglátókat. (1-0) A válasz szerencsére gyorsan jött. Fehér szemfülességének és nagyszerű előreívelésének köszönhetően helyzetbe hozta a frissen leigazolt Hajba Tamást, akit hiába próbáltak lerántani a 16-oson belül még estéből is át tudta emelni a kivetődő kapuson, ezzel megszerezte első gólját csornai színekben. (1-1) A 26 percben viszont egy gyors kontrát követően Skriba révén visszaszerezte  a vezetést a pápai alakulat (2-1), majd a 40. percben Hanzl büntetőjéből tovább növelték előnyüket a sárgamezesek. (3-1) De az első játékrész krónikája itt még nem fejezhető be. Egy perccel a szünetet jelző sípszó előtt Füredi ívelését ismét az előre húzódó jobb hátvéd, az újonnan igazolt Hajba éles szögből kapásból a hálóba lőtte. (3-2) A második félidőre szinte sort cseréltek a csapatok. A találkozó második felében egyértelműen a Csorna dominált. A 74. percben Tóth László harcias labdaszerzése után Németh László három pápai védőn keresztül hámozta be magát a 16-oson belülre, majd magabiztosan a kapuba emelte a játékszert. (3-3) Végül a Csorna nem csak ledolgozta a kétgólos hátrányát, hanem a vezetést is megszerezte. a 87. percben Serfőző fantasztikusan ugrott ki a jobb szélen majd tálalt Németh Balázs elé, aki 13 méterről pókhálózta ki a rövid felsőt. (3-4) A 17 éves saját nevelésű játékosnak ez volt első gólja a felnőttek között. Összességében egy fordulatos mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott a Csorna.

A Csorna következő felkészülési mérkőzését szerdán 5 órakor az ETO ellen játssza, ám az előzetes információkkal ellentétben nem Győrben, hanem hazai környezetben Csornán.

Bognár Zsolt: - A felkészülés jegyében játszottunk Pápán, a mérkőzés a célnak megfelelő volt, a hozzáállás és a mutatott játékot tekintve is. Maximálisan elégedett vagyok a látottakkal.

Felkészülési mérkőzés
Pápai Perutz – Csornai SE 3-4 (3-2)

Pápa: Szigeti – Kovács, Császár, Hanzl, Böröczky, Szabó Zs., Somogyi, Domján, Skriba, Baldauf, Farkas
Cserék: Simon L., Iványi, Szép, Molnár, Kozma, Udvardi, Horváth T., Koncsag, Szücs G.
Vezetőedző: Marton Miklós

Csorna: Szabó M. - Hajba, Fehér, Schillinger, Füredi, Szénási, Kis Sz., Czanik, Horváth M., Serfőző, Nehéz
II. félidő: Lőre – Baranyai, Kelemen, Litresics, Kantó, Szénási, Tóth L., Németh L., Németh B., Serfőző, Füleki
Vezetőedző: Bognár Zsolt

Gólszerzők: Skriba (13.,26.), Hanzl (40.) ill. Hajba (19.,44.), Németh L. (74.), Németh B. (87.)


Hajrá Csorna!