Nem várt módon, négygólos ajkai vereséggel kezdődött meg a 2017/18-as szezon a Csornai SE labdarúgói számára. A szinte teljesen átalakuló ajkaiak a 17. percben már kétgólos előnyre tettek szert, amit a találkozó végére meg is dupláztak.

Bár a találkozó elején a Csorna igyekezett irányítani a játékot, és Weitner lövése révén veszélyes próbálkozása is volt. Egy félpályás labdavesztést követően mégis az Ajka szerezte meg a vezetést, 20 méterről Pavlitzky lőtte ki a jobb alsót. (1-0) Nem kellett még 10 perc se és megduplázódott a hazaiak előnye. Nagy Krisztián jó ütemben lépett ki a védők között és a kifutó Lőre mellett magabiztosan passzolt a hálóba. (2-0) A második félidőben is támadó szellemben lépett pályára a Csorna, mindent megpróbálva visszajönni a mérkőzésbe. Ez sajnos nem sikerült, sőt az 51. percben egy gyors kontrát követően négy ajkai vezethette a labdát két csornai védőre. A vendéglátók nem is tékozolták el lehetőségüket, Pavlitzky második találatával háromra növelték előnyüket. (3-0) A 62. percben a végeredményt Csemer állította be, aki áthámozta magát a csornai védelmen majd 10 méterről a hosszú alsót vette célba. (4-0) A folytatásban a Csornának a nagy lendülettel beszálló Nehéz révén még volt egy jó próbálkozása, de Pokorni nagyot hárított. Így a szépítés is elmaradt. A következő fordulóban hazai környezetben, a III. Kerület ellen lesz javítási lehetősége a rábaközi együttesnek.

Rozmán László: - A csapat maradéktalanul betartotta a taktikai utasításokat. Fegyelmezetten játszottunk és jó százalékban használtuk ki helyzeteinket.

Bognár Zsolt: - A felkészülés alapján sokkal többet vártam a csapattól. Rosszul lehet játszani, de futás nélkül és lélektelenül nem. Sajnos az Ajka ebben a kettőben fölénk nőtt, ami elfogathatatlan számomra, de még jókor jött ez a pofon és bőven lesz lehetőség kijavítani. Gratulálok az Ajkának!

NBIII. - Nyugati csoport 1. forduló
FC Ajka - Csornai SE 4-0 (2-0)
Ajka, 300 néző
Játékvezető: Jakab Géza

Ajka: Pokorni – Krebsz, Vallejos (Baksa 79.), Graszl, Horváth P., Pavlitzky (Kalász 72.), Köles, Csemer, Nagy E., Nagy K., Major (Szabó T. 65.)
Vezetőedző: Rozmán László

Csorna: Lőre – Hajba, Kelemen, Zámbó, Füredi, Csikós (Németh B. 77.), Kis Sz., Kerékgyártó (Nehéz 54.), Czanik (Nagy Sz. 54.), Serfőző, Weitner
Vezetőedző: Bognár Zsolt

Gólszerzők: Pavlitzky (9.,51.), Nagy M. (17.), Csemer (62.)


Kép: Penovác Károly