Bár ziccerek tömkelegét alakította ki a Csorna a bajnokesélyes Kaposvár ellen, mégis 2-1-es vereséget szenvedett.

A Csorna számára rossz előjellel indult a mérkőzés, hisz a bemelegítés közben megsérült Zámbó Bence, így Bognár Zsolt vezetőedzőnek percekkel a találkozó előtt kellett módosítani csapatán. Ennek ellenére a találkozó első perceiben már kétszer is veszélyeztetett csapatunk. A negyedik percben Kis Szabolcs tökéletes kiugratását követően Nehéz egyedül törhetett kapura, de lövését a kivetődő Slakta Balázs nagy bravúrral védte, majd a szögletet követően Füredi Ádám 20 méteres próbálkozása szállt el a kapufa mellett. Viszont a vezetést a Kaposvár szerezte meg. A 27. percben Sóron 16-os sarkáról megeresztett lövése megpattan a menteni igyekvő védőkön, így Lőre már nem tudott hárítani. (1-0) A gólt követően sem állt meg a Csorna, sőt… . A félidő hajrája több izgalmas jelenetet is tartogatott, hiszen Weitner kis híján kétszer is bevette a hazaiak kapuját. Előbb egy remek átadás után lőhetett kapura, de Slakta hatalmasat védett. A következő helyzetnél már a kaposvári kapuson is átjutott lövése, de Bakos a gólvonalról kivágta a labdát. A második játékrész közepe felé góllá is érett a Csornai nyomás. Előbb Németh Balázs jó kiugratása után Nehéz Mátét rúgták fel a 16-os vonalán, így szabadrúgáshoz jutott csapatunk. Füredi állt a labda mögé és lövése a sorfalról a jobb alsóba kötött ki, így megérdemelten egyenlített a Csorna. (1-1) Nem sokkal a vége előtt Czanik ugratta ki a mindössze csak 17 éves Németh Balázst, aki középre Csikós elé tálalt. Csikós pedig 10 méterről kapásból lőve a kapufát találta el, ekkor úgy tűnt, hogy ezzel meccslabdát hagyott kihasználatlanul a Csorna.  Az igazi hidegzuhany viszont csak ezután jött. Az utolsó előtti percben jött a csattanó: Nagy Krisztián löbbőlt egy labdát Kollega Krisztián elé, aki középre gurított, Sóron érkezett, s higgadtan passzolt a kapuba. (2-1) 


Bár játékban teljes mértékben felnőtt a Csorna a bajnokesélyes Kaposvárhoz, de rosszabb helyzet kihasználásának következményeképp ismét pont nélkül kényszerült elhagyni a pályát. Az első pontok megszerzésére legközelebb hazai környezetben a Csepel ellen lesz lehetősége.

 

Bognár Zsolt: - Nagyon sajnálom a csapatomat, hisz ezen a mérkőzésen rengeteget tettünk érte, hogy ponttal vagy pontokkal térhessünk haza. Méltó ellenfelei voltunk a bajnokesélyes Kaposvárnak, négy-öt százszázalékos ziccert is kialakítottunk, de sajnos ezeket nem tudtuk kihasználni.

 

Artner Tamás: - Gratulálok a csornai együttesnek, sokkal több helyzetük volt, közelebb álltak a győzelemhez. Ennek ellenére nagy szerencsével megnyertük a találkozót, de nagyon szomorú vagyok, csalódtam a csapatomban.

 

NBIII. - Nyugati csoport 3. forduló
Kaposvári Rákóczi - Csornai SE 2-1 (1-0)
Kaposvár – 500 néző
Játékvezető: Kovács Gábor Péter


Kaposvár: Slakta – Ur (Kollega 45.), Bakos, Lakatos G., Vachtler, Nagy K., Ludánszki (Böjte 77.), Szakály A., Hadaró (Nagy J. 45.),  Andorka, Sóron
Vezetőedző: Artner Tamás


Csorna: Lőre – Hajba (Kelemen 59.), Nagy Sz., Litresics, Füredi, Csikós, Kerékgyártó, Czanik, Kis Sz. (Németh B. 68.), Nehéz (Simon A. 75.), Weitner
Vezetőedző: Bognár Zsolt.


Gólszerzők: Sóron (27.,89.), ill. Füredi (76.)



Hajrá Csorna!