Az „Év Játékosa” díjat szerző fiataljaink bemutatását tovább folytatjuk. Ezúttal az U17-es korosztályunk csapatkapitányán, Csigó Bencén a sor.

A Varga László által irányított U17-eseink és Csigó Bence is sikeres őszt tudhat maga mögött. A csapat a tabella 2. helyén telelhet, míg Bence az NBIII-as felnőtt együttesben is bemutatkozhatott. A nemrég 16. életévét betöltött játékos, korosztályában is végig kiemelkedő, stabil teljesítményt tudott nyújtani.

Edzője, Varga László szerint a döntésnél minden Csigó Bence mellett szólt, hisz a szezon során végig csapatkapitányhoz méltóan játszott és viselkedett. A meccsek utáni osztályzatok alapján is az élen végzett. Emellett csupa szív ember a pályán és azon kívül is.

Mit tartasz legfőbb erényeinek?
V.L.: - Gyors, erős, jól ,,olvassa" a játékot és nagyszerű ütemérzéke van!

Milyen jövőt jósolsz neki?
V.L.: - Nagyon nehéz erre válaszolni, fiatal ambiciózus játékos, aki úgy érzem tudja, hogy mit akar. Természetesen nekünk edzőknek az a felelőssége, hogy mindig a megfelelő irányba terelgessük. Bízom benne, hogy együtt ki tudjuk hozni belőle a maximumot!

Csigó Bence: - Személy szerint nagyon örültem ennek a díjnak mivel rengeteg munkát fektettem bele a labdarúgásba, hogy minél többet fejlődjek, és felemelő érzéssel tölt el, úgy látom, hogy ezt jól csináltam!

Hogy értékelnéd saját magad és a csapat teljesítményét?
Cs.B.: - A magam teljesítményével elégedett vagyok. Úgy érzem, hogy mindent megtettem a csapat érdemeiért és ez nagyon jó érzés! A csapat teljesítményével pedig rettentően elégedett vagyok, hiszen nagyon nehezen indult nekünk a felkészülés, nem álltunk össze úgy éreztem. De egy hatalmasan kellemes csalódás ért ezzel kapcsolatban és rettentő büszke vagyok rá, hogy én lehetek ennek a csapatnak a kapitánya!

Mi volt a legszebb emlék/pillanat számodra ebből az évből?
Cs.B.: - Számomra minden meccs egy örök emlék marad, mert ilyen csapattársakkal minden meccs különleges. De ha személyes legszebb emlék, akkor talán az mikor először edzhettem a felnőtt csapattal. Ott tudatosult bennem, hogy valamit mégis jól csinálok, de persze még rengeteget kell fejlődnöm és ezért minden követ meg fogok mozgatni, hogy ez sikerüljön!

Gratulálunk és sikerekben gazdag folytatást kívánunk!