Új játékosaink - Szabó Attila

Új játékosaink - Szabó Attila

A nagyon rutinos belső védő az NB III - ból, a Balatonfüred csapatából igazolt a nyáron Csornára, kimondottan a vezetőedzőnk Varga Péter kérésére.

- Ellenfélként nagyon sokszor játszottam már a Csornai SE ellen, tehát jól ismertem az itteni körülményeket, játékosokat és az edzőt is. Így örültem is a megkeresésnek mert győri lakosként hosszú volt már az ingázás Balatonfüredre és ezért mindenképpen klubbot akartam váltani. Jól is érzem magam Csornán, jók a benyomásaim a a társaimról, a körülményekről és azt külön szeretném kiemelni, hogy rendkívül családias a légkör a klubban, ami nagyon szimpatikus nekem.

Egy hosszú és bátran állíthatjuk, hogy eredményes labdarúgó pályafutás új államosa lesz  a Csornai SE a számodra. Röviden ismertessük a karriered legfontosabb állomásait a csornai szurkolókkal.

Focimeccs 097- Tulajdonképpen a pályafutásom harmincegyedik idényére készülök itt Csornán, hiszen 8 évesen már a Győri ETO igazolt labdarúgója voltam. Együtt kezdtem a Herczeg Mikivel és Lakos Palival, de sokat játszottam Stark Peti oldalon is az ETO korosztályos csapataiban és a tartalék csapatban. A pályafutásom legfontosabb éveiben az NB II - ben és az NB III - ban szerepeltem, ahol voltam a többek között Győri Dózsa, a MOTIM, a Pápai ELC, az Ajka, a Celldömölk, és a Balatonfüred játékosa. Kiváló csapatokban és remek labdarúgókkal játszottam tehát és büszke vagyok arra, hogy mindig élcsapatok voltak az egyesületeim. Mindent el fogok követni, hogy a Csornai SE csapatát is hozzásegítsem a céljainak eléréshez, mert szeretnék még az NB III - ban pályára lépni.

Jó néhány idősebb labdarúgó szerepel a Győr-Moson- Sopron megyei első osztályú bajnokságban és meghatározó is a szerepvállalásuk a csapataikban. Mi az ami hajt még benneteket, miközben egyre kevesebb fiatal számára vonzó a labdarúgás.

- Az biztos, hogy Korsós Attilával és Germán Ferenccel meggyűlik még a bajom az idei bajnokságban és abban is biztos vagyok, hogy  Korsós Gyuri is összefogja majd a DAC csapatát a megyei első osztályban. De az ő nevüket csak példaként mondom mert szinte minden csapatban vannak meghatáró idősebb labdarúgók. Az biztosan közös bennünk, hogy nagyon szeretünk futballozni és amíg van bennünk motiváció, amíg győzni akarunk mindegyik mérkőzésen ahol pályára lépünk, addig játszani fogunk. Én különösen szerencsés vagyok, mert eddig elkerültek a komolyabb sérülések, így el tudom végezni ugyanazt a munkát mint a fiatalok. Néha persze felteszem a kérést magamnak, hogy meddig még........de egyelőre elképzelni sem tudom az életem az edzések és a mérkőzések nélkül! Kritizálni sem akarok én senkit, de a játék iránti alázatunkban van igazi különbség a mai fiatalokkal szemben.

A Csornai SE a most kezdődő bajnokság közvetlen élvonalát tűzte ki magának célként. De egy az NB III - as átszervezés miatt alacsonyabb osztályba sorolt csapatnál ez jogos elvárás.

- A Csornai SE csapatának el kell bírnia az esélyesség terhét a megyei első vonalban. Ez kulcsfontosságú lesz, mert ebben a bajnokságban sok jó csapat szerepel és azért nagyon oda kell figyelni minden mérkőzésre. A mi csapatunk a sérülések, eltiltások és nyári szabadságok miatt nem állt még össze. Az elkövetkező néhány hétben tehát plusz erőket is mozgatnunk kell, hogy jól rajtoljunk. Tudom, hogy ebben nekem nagy szerepem lesz a védelem közepén de engem inkább erősít mint elnyom a mérkőzések tétje. Az osztályváltással nem foglalkozom, mert maradhattam volna NB III - as játékos, hiszen a Balatonfüreddel sikerült a jogot megtartani az osztályozókon. Én azonban a játék mellett most sokall több időt szeretnék eltölteni a családommal. A fiam Krisztián ugyanis 8 éves most...........én pedig arra a kérdésre nem tudok válaszolni, hogy mikor kell abbahagyni a játékot. Abban viszont biztos vagyok, hogy mikor kell komolyan elkezdeni!

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook