Remek bajnoki rajt

Három győzelemmel kezdte Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség első osztályú bajnokságát a Csornai SE. A sikeres bajnoki rajtot Varga Péter a csapat vezetőedzője értékeli.

Csornai Foci 120Természetesen nagyon örülünk annak, hogy sikeresen kezdtük a bajnokságot, de az értékén kezeljük ezeket a győzelmeket. Fontos volt, hogy jól rajtoljunk és ezt a célunkat el is értük az első három mérkőzésen megszerzett kilenc pontunkkal. Az Öttevény és a Kapuvár csapatai vélhetően a bajnokság alsóházához tartoznak majd, így kötelező győzelmeket arattunk. A Lipót elleni idegenbeli mérkőzésünkön is kézben tartottuk a találkozót és értékes pontokat szereztünk. Néhány hét után korai lenne a mezőny értékelése, de pontosan tudjuk, hogy a következő hetekben lényegesen nehezebb mérkőzéseink lesznek.

Az edző elégedett tehát az eredményekkel, de mit gondol a csapata játékáról?

- Nehezen álltunk össze ezen a nyáron, hiszen sérülések és eltiltások miatt sok volt a kényszerű változás a csapatban. Sokkal jobban tudunk futballozni annál amit eddig mutattunk, különösen a középpályán ahol érettebben és pontosabban kell játszanunk. Ebben a csapatrészben még a mérkőzéseken belül is nagyon ingadozó volt a teljesítményünk és ezt mindenképpen stabilizálni kell. A támadójátékunk meggyőzőbb volt és dicséretet érdemelnek a csatáraink, hiszen a Fertőendréd elleni megyei kupamérkőzést is ideszámítva, négy mérkőzésen 21 gólt szereztünk. Vörös Torma Martin, Gál Bence, Lajtos Dávid és az új szlovák csatárunk Csölle Norbert is betalált már és ez önbizalmat adhat a folytatáshoz. A védekezésünket a rutinos Szabó Attila és a remekül visszatérő Tóth Dániel össze tudja fogni és külön szeretném kiemelni ebből a csapatrészből a fiatal Németh Ákos teljesítményét, aki mindhárom mérkőzésünkön átlagon felül teljesített.

Sokan állítják azt, hogy a következő hetek rangadói a bajnokság végső sorrendjét is befolyásolhatják. Valóban így van ez?

Ebben a bajnokságban 30 forduló után hirdetnek bajnokot. Mi ezért mindig a hétvégi fordulóban érkező ellenfelünkre készülünk. Most a Gönyü otthonába látogatunk és nagyon kemény mérkőzésre számítunk. Ezután valóban rangadók következnek, előbb hazai pályán a Győr-Ménfőcsanak ellen, majd Győrszemerén. Képesnek tartom a csapatunkat arra, hogy a következő három fordulóban is sikeresen szerepeljen, de hangsúlyozom, hogy ezzel csak lépéselőnybe kerülhetünk a bajnokságban. Nagyon messze van a bajnokság vége, így ezek a találkozók még nem döntő jelentőségűek.

Egyre több a néző a csornai stadionban, a Kapuvár elleni mérkőzésre már közel 400 voltak kíváncsiak.

Nagyon jó volt körülnézni a stadionban ahol valóban régen volt már ennyi néző. Kimondottan hangulatos mérkőzést játszottunk az ősi rivális Kapuvár ellen. Őszintén reméljük, hogy a következő fordulókban is megtisztelnek minket majd a csornai szurkolók. 

Kapuvr 016

Kapuvr 030

Kapuvr 044

Kapuvr 036

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook