Az élmezőnyben kell maradnunk

A Csornai SE négy bajnoki győzelemmel kezdte a bajnokságot a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban. Varga Péter vezetőedző értékelte az első négy fordulót és most is erre kérjük, hiszen ismét lejátszott négy mérkőzést a csapatunk.

- Ebben a négy fordulóban két győzelem mellett, egy döntetlen és egy vereség a mérlegünk. Magabiztos, fölényes győzelmet arattunk a Gönyű Focikpek 144otthonában és hasonló eredményt értünk el itthon a Jánossomorja ellen. A másik hazai mérkőzésünkön a Győr-Ménfőcsanak ellen is gólokkal kellett volna nyernünk, de azon a mérkőzésen elhibáztuk a gólhelyzeteinket és ez a mérkőzés hosszabbításában megbosszulta magát. A játékkal nem volt gond ezen a találkozón sem, de a kihagyott büntető és az elrontott ziccerek miatt, csak magunkat okolhatjuk. Az utolsó pillanatokban is támadtunk és ahogy ilyenkor lenni szokott az ellenfelünk talált egy gólt.

- Mennyire zavarta meg a csapatot a Győrszemere elleni rangadó előtt, hogy ilyen szerencsétlen körülmények között veszített pontokat hazai pályán?

- Ez is a labdarúgás velejárója és ezért nem éreztem ,hogy megfogta volna a csapatot a 96. percben kapott gól. Egyértelműen győzelemre készültünk a bajnoki címvédő otthonában, ahol egy az osztály színvonalát meghaladó erősségű mérkőzést játszottunk. Igaz inkább a küzdelem dominált ezen a találkozón, ahol el kell ismernünk, hogy megérdemelten győzött,  egy remek szabadrúgásnak köszönhetően a Győrszemere. Ugyanezt mondanám akkor is ha mi kerültünk volna ki győztesen abból a mérkőzésből -  amire volt is esélyünk - mert az a a csapat amelyik meg tud nyerni egy ilyen bajnoki rangadót, az meg is érdemli. 

- Három pont előnye van tehát a listavezető Győrszemerének és ez nem számottevő különbség az élmezőny csapatai előtt. Az erőviszonyok kezdenek körvonalazódni a bajnokságban és talán erre lehetett is számítani?

- A három pont előny nem különbség a bajnokság jelenlegi szakaszában, hiszen még nagyon sok mérkőzés van hátra és egészen biztos vagyok abban, hogy az élcsapatok is fognak még botlani. Nekünk ezért mindenképpen az élmezőnyben kell maradnunk azzal, hogy hozzuk a győzelmeket a mindig soron következő mérkőzéseinken. A bajnokságban várható volt, hogy a Győrszemere, Győr-Ménfőcsanak, Csornai SE hármas dominál majd és én említettem, hogy lesz néhány meglepetés csapat az élmezőnyben, így a Lipót és a Nyúl jelenlétével is számolni kell.

Hogyan lehet értékelni a Csornai SE csapatának játékát és helyzetét így az őszi szezon felénél járva?

A mutatott teljesítményünkkel tulajdonképpen elégedett vagyok és örülök annak, hogy jó az a arány a rúgott és a kapott góljainkat nézve. A tehetséges fiatal labdarúgóinkat is megfelelő ütemben tudjuk beépíteni  csapatba. Nagy gondot viszont jelenleg, hogy a munkahelyi elfoglaltságok miatt, nem tudunk megfelelő létszámban edzeni. Sajnos ezt a problémát görgetjük magunk előtt ebben az évben, mert a jelenlegi keretünk összetétel ilyen az idén, pedig ez soha nem volt jellemző a csornai csapatra. Sérültjeink is vannak és mivel Horváth Attila, Csölle Norbert és Vörös Torma Martin a csapat meghatározó játékosai, így a távollétükben eléggé felforgatott csapattal állunk fel egy-egy mérkőzésen.

Van olyan játékos a Csornai SE csapatában akivel eddig maximálisan elégedett a vezetőedző?

Szabó Attila nevét azért szeretném mindenképpen kiemelni mert ő az edzéseken és a mérkőzéseken is egyenletesen jó teljesítményt nyújt. Ráadásul olyan játékos és olyan sportember akitől nagyon sokat tanulhatnak a fiatal csornai labdarúgók.     


Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook