Csornai SE - MTE 1904 1-0 (0-0)

Csorna 250 néző, vezette: Sándor Z.

Csorna: Lőre - Simita, Jakab, Fehér K., Nagy Szabolcs, Dorogi, Horváth A. (Véghelyi), Szigeti, Csonka (László N.), Nyerges, Gál B. (Kiss A.)  vezetőedző: Varga Péter

MTE: Antal - Horváth Á., Mészáros, Farkas, Ladiszlaidesz, Németh, Schmatovich G., Darázs, Angyal, Horváth A. (Madarász), Herczeg (Újvári)  vezetőedző: Siska Attila

gólszerző: Dorogi (63.)

Kilenc percet kellett várni az első említésre való eseményre, ekkor Dorogi bal szélről élesen belőtt szabadrúgása a kapufáról vágódott mellé. A 21. percben Dorogi szögletét a rövidre berobbanó Szigeti bólintotta a kapuba, ám a játékvezető asszisztense jelzésére érvénytelenítette a találatot, ugyanis a labda már a levegőben elhagyta a játékteret. Egy perc elteltével Szigeti a 16-os sarkáról a rövid alsót vette célba, ám Antal vetődve szögletre ütötte a játékszert. 27. percben Gál B. nagy bedobását követően Dorogi elé került a labda, akinek éles szögből leadott lövését Antal lábbal védte. Tíz perccel a szünet előtt Gál jobb oldali beadása a hosszún érkező Csonkát találta meg, aki elpasszolta a labdát a kapus mellett, ám a visszafutó Mészáros a kapufa segítségével megmentette csapatát a góltól. Ezt követően Dorogi két alkalommal is eredményes lehetett volna, de előbb Gál remek indítását követően közelről Antal lábát találta telibe, majd nem sokkal később Szigeti hozta ziccerbe a csornai szélsőt, ám erőtlen emelését Antal könnyedén hárította.

A második játékrész elején újabb óriási csornai lehetőség maradt kihasználatlanul: Dorogi jobb oldali centerezését Csonka senkitől sem zavartatva 10 méterről a kapu fölé vágta. Az 50. percben Dorogi jobb oldali szabadrúgását Szigeti centikkel fejelte a bal felső sarok mellé, pedig itt már Antal is csak szemmel verte a labdát. A 63. percben sakk-mattra kijátszott csornai akció végén megszületett a mérkőzést eldöntő gól: László-Horváth A.-Gál-Horváth A.-Nyerges volt a labda útja, utóbbi a kapussal szemben önzetlenül Dorogi elé tálalt, akinek már csak az üres kapuba kellett helyeznie. 1-0. A félidő derekán ismét Dorogi pontrúgás, ismét Szigeti fejes, ismét kapufa, majd Horváth A. 25 méteres jobb alsó sarokba tartó bombáját Antal ujjheggyel tolta szögletre. A 79. percben jegyezhettük fel az egyetlen óvári helyzetet, amikor Madarász továbbított Németh elé, aki azonban a kapujából jó ütemben kimozduló Lőrébe lőtt. A lefújás előtt még Véghelyi 20 méterről ballal tekert a hosszú felső sarok felé, ám Antal látványos vetődéssel újfent hárítani tudott.

A csornai csapat jó futballt bemutatva, helyzetek tömkelegét elpuskázva megérdemelten nyerte meg a megyei rangadót. A mérkőzés eredménye igencsak hízelgő a vendégek számára.

jók: Horváth A., Dorogi, Nyerges, László N., Gál B. illetve Antal, Horváth Á., Mészáros

Varga Péter: Csapatom játéka ma nagyon rendben volt, de a nézők mellett én is végig idegeskedhettem a mérkőzést, mert a mai meccsben sokkal több gól volt. További sok sikert kívánok a szimpatikus MTE-nek!

Siska Attila: Igyekeztünk tisztességesen helytállni, de el kell ismernem ennyivel feltétlenül jobb volt a házigazda.

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook