Körmendi FC - Csornai SE 2-5 (1-1)

Körmend 150 néző, vezette: Varga P.

Körmend: Táncsics - Németh, Csenterics, Bozóki, Balikó, Takács M. (Vass), Sárközi, Kiss (Kovács), Niksz, Takács Á., Sipos  vezetőedző: Molnár Károly

Csorna: Lőre - Simita, Jakab Á., Fenyő, Nagy Szabolcs, Dorogi, Horváth A. (Nagy Szilárd), Szigeti, Molnár G. (Molnár A.), Nyerges, Maidics (Véghelyi)  vezetőedző: Varga Péter

gólszerzők: Niksz (38.), Takács M. (67.) ill. Maidics (23., 50.), Nyerges (68., 89.), Dorogi (83.)

Az első percekben a hazaiak játszottak fölényben, ennek ellenére az első helyzet a Csorna előtt adódott. Horváth A. gólba tartó kapáslövése egy védő testéről került az alapvonalon túlra. A 23. percben Nyerges kellemetlen távoli lövése kipattant a kapusról, amit Maidics 8 méterről higgadtan belsőzött a kapuba. 0-1. A 38. percben kimaradt csornai helyzetek után egyenlített a Körmend. Kapus kirúgás után a megcsúsztatott labdát Takács Á. szabadon vehette át, majd indította Nikszet, aki 10 méterről a jobb alsó sarokba helyezett. 1-1.

Szünet után rögtön újra előnybe kerülhetett volna a Csorna, ám Nyerges közeli lövését lábbal védte a kapus. Pár perc múlva azonban megszületett a második vendég gól. Nyerges cselezte ki védőjét az alapvonal közelében, majd középre lőtte labdát, amit a rövid sarokhoz érkező Maidics a kapus lábai között gurított a kapuba. 1-2. A 60. percben Sipos lecsúszott beadását Lőre bravúrral tolta a felső lécre. A 67. percben szabadrúgáshoz jutott a Körmend a kaputól 25 méterre, a labdát Takács M. a sorfal felett a kapufát is érintve a bal sarokba tekerte. 2-2. Alig egy percig örülhettek a gólnak a vasiak, ugyanis Szigeti nagy bedobását középen többen is elvétették, így a labda Nyergeshez került, aki a kivetődő kapus mellett 5 méterről a jobb alsó sarokba passzolt. 2-3. A 83. percben Nagy Szilárd bal oldali beadását a hosszú saroknál érkező Molnár A. visszapasszolta Dorogi elé, akinek már nem volt nehéz dolga az üres kapuba továbbítani. 2-4. Nem sokkal a vége előtt Nyerges feltette a koronát teljesítményére. A csornai támadó labdát szerzett, majd 15 méterről kissé jobbról a rövid sarokba bombázott. 2-5.

A mérkőzés összképe alapján a Csorna megérdemelten hozta el a 3 pontot az újonc Körmend otthonából.

jók: Bozóki illetve Fenyő, Jakab Á., Szigeti, Maidics, Nyerges

Molnár Károly: Iskolás korban sem lehet ilyen gólokat kapni, de ez van. Egyszer hopp, máskor kopp.

Varga Péter: Öt gólt szerezni idegenben dicsérendő, viszont a mai játékunkkal és helyzet kihasználásunkkal akadtak gondok.

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook