MTE 1904 - Csornai SE 1-2 (0-1)

Mosonmagyaróvar 300 néző, vezette: Kovács G.

MTE 1904: Antal - Cseri (Farkas), Horváth Á., Kovács M., Ladiszlaidesz, Németh B. (Leskó), Kovács Á., Schmatovich, Böcskör, Schafranek, Szabados (Hajós)  vezetőedző: Siska Attila

Csorna: Lőre - Simita, Jakab Á., Nagy Szabolcs, Csonka, Dorogi, Nagy Szilárd (Kiss M.), Horváth A. (Véghelyi), Szigeti, Molnár G., Nyerges (Maidics)  vezetőedző: Varga Péter

gólszerzők: Leskó (92.) ill. Szigeti (40.), Nyerges (78.)

Az első lehetőségre negyedórát kellett várni, ekkor Nyerges - Simita - Nyerges összjáték végén utóbbi 15 méterről a kapu mellé lőtt. A 25. percben Horváth A. 25 méteres lövését ütötte oldalra Antal, majd nem sokkal később egy csornai szöglet átszállt a hosszú oldalra, ahol Nyerges levette a labdát, majd a bal sarkot vette célba, de Antal bravúrral hárított. A 37. percben Schmatovich ellen ítélt a játékvezető a félpálya környékén, amikor a földön fekvő óvári játékos szándékosan belerúgott az előtte álló Csonkába. A nyilvánvaló piros lap helyett csak egy sárgával "bűnhődött" a magáról megfeledkező futballista. Nem sokkal később a remekül játszó Molnár G. a bal oldalon betört a tizenhatoson belülre, ahol Cseri felvágta. A jogos büntetőt Szigeti a kapufa érintésével a jobb alsó sarokba vágta. 0-1. Még a lefújás előtt Szigeti 23 méteres szabadrúgását Antal bravúrral piszkálta ki a jobb alsó sarokból. Uralta az első félidőt a Csorna, a hazai együttesnek momentuma sem nagyon akadt, Lőrének csupán egy középre tartó távoli próbálkozást kellett hatástalanítania.

A második félidőben meddő mezőny fölénybe került az MTE, komoly lehetőséget azonban nem tudott kialakítani. A hazaiak távoli lövésekkel és szélről belőtt labdákkal próbálkoztak, de Lőre és a csornai védelem biztosan állt a lábán, a vendég kontra támadásokban pedig bármikor benne volt a gól. A 78. percben egy szerencsés találattal meg is duplázta előnyét a Csorna. Dorogi lecsúszott beadása a kapufán landolt, a visszapattanó labdát a meglepett Antal mellett Nyerges közvetlen közelről továbbította a kapuba. 0-2. A 92. percben néhány elpuskázott csornai lehetőség után szépített az MTE. Böcskör adott be a bal szélről, középen Leskó az elmélázó védők között levette a labdát és 12 méterről ügyesen kilőtte a bal sarkot. 1-2.

Remek futballidőben, kitűnő talajú pályán a csornai csapat teljesen megérdemelten nyerte meg a megyei rangadót fegyelmezett, taktikus, különösen az első félidőben nyújtott jó futballjával.

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook