Csornai SE - Szombathelyi Haladás 2-1 (0-0)

Csorna 250 néző, vezette: Lovasi

Csorna: Lőre - Simita, Jakab Á., Nagy Szabolcs, Csonka, Dorogi (Kiss M.), Horváth A., Szigeti, Molnár G., Maidics (Nagy Szilárd), Nyerges (Véghelyi)  vezetőedző: Varga Péter

Haladás: Mursits - Horváth D., Jagodits, Nagy B., Devecseri (Farkas), Radó, Szakály, Sipos, Skriba (Hanzl), Ugrai (Kalász), Gyurján  vezetőedző: Tóth László

gólszerzők: Nyerges (65., 71.) illetve Szakály (83.)

Az első félidőben a mezőnyben kiegyenlített játék folyt, helyzetet azonban csak a Csorna tudott kialakítani. A 19. percben Maidics csapott le a labdára, 15 méteres bal lábas lövése centikkel kerülte el a kaput. Pár perc múlva Dorogi lőhetett 18 méterről, a bal alsó sarokba tartó labdát Mursits vetődve ütötte oldalra. A félidő vége előtt Szigeti kétszer is veszélyeztette a vendég kaput. Előbb 20 méteres szabadrúgása éppen csak célt tévesztett, majd egy remek támadás végén leadott távoli lövését Mursits bravúrral ütötte az alapvonalon túlra.

A 65. percben egy érdekes góllal szerzett vezetést a Csorna. Ápolás miatt a játékvezető megszakította a játékot a Haladás térfelének közepén, majd labdaejtéssel fojtatódott a mérkőzés, amikor az egyik szombathelyi védő az éppen a labdát visszaadni szándékozó Molnár G. elől elrúgta a labdát, pontosan eltalálva a csornai játékost. A játékszer Nyerges elé került, aki szemfülesen kapura tört és okosan elpasszolta a labdát a kimozduló kapus mellett. 1-0. Nem sokkal később Jakab Á. parádés labdával indította a félpályáról kilépő Nyergest, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre és a kapus felett ügyesen a hálóba pörgetett. 2-0. A 81. percben eldőlhetett volna a találkozó. Horváth A. szerzett labdát a vendég kapu előterében, azonban ziccerben a kapusba lőtt. Ez megbosszulta magát, ugyanis a 83. percben Gyurján cselezte le magát a bal oldalon az alapvonalig, visszagurítását Szakály 5 méterről passzolta kapuba. 2-1. A Haladás ezután mindent megtett az egyenlítésért, ám a Csornának sikerült kivédekeznie az utolsó perceket.

Összességében az osztály színvonalát meghaladó, remek iramú mérkőzésen a Csorna remek csapatjátékával és a támadó harmadban nyújtott veszélyes, jó futballjával megérdemelten győzte le vetélytársát.

jók: mindenki (Molnár G. a mezőny legjobbja) illetve Nagy B., Radó, Sipos, Gyurján

Varga Péter: Óriási öröm, hogy a csapatom az osztály egyik legjobb együttese fölé nőtt játékban és eredményességben is. Ezt átélni a szurkolóinkkal együtt nekem is felemelő érzés volt.

Tóth László: Sajnálom, hogy 2 jó, bajnok aspiráns csapat csatája egy picit átlépte a Fair Play szellemét, emiatt a mai naptól a sportszerűséget kitörlöm a szótáramból és minden mást követelni fogok a játékosaimtól.

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook