Balatonfüredi FC - Csornai SE 1-0 (0-0)

Balatonfüred 100 néző, Vezette: Vass

Balatonfüred: Kasza - Krén, Banai, Szabó A., Gábor, Babics, Boromissza (Molnár I.), Szilágyi, Burányi, Kiss Márton (Marosvölgyi), Szabadfi  vezetőedző: Lantai Balázs

Csorna: Lőre - Simita, Jakab Á., Fenyő, Nagy Szabolcs, Dorogi, Horváth A., Szigeti, Molnár G., Kiss Miklós (Véghelyi), Nyerges (Maidics)  vezetőedző: Varga Péter

gólszerző: Babics (91.)

Az első komoly eseményre negyedórát kellett várni, ekkor egy hazapasszolt labdát Kasza kézzel megfogott, így közvetett szabadrúgáshoz jutott a Csorna. A nem túl jól sikerült figurát követően Szigeti eltolta a labdát az egyik hazai védő mellett, aki egyértelműen buktatta a csornai középpályást, ám a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 40. percben Szigeti ügyes cselsorozat után 22 méterről leadott bombáját Kasza bravúrral ütötte ki a léc alól.

Az 51. percben hazai sarokrúgást a rövid sarokra berobbanó Kiss Márton a felső lécre fejelte. Nem sokkal később Szilágyi vezette végig a labdát szinte az egész csornai térfélen, majd önzetlenül Kiss Márton elé tálalt, aki már csak Lőrével állt szemben, de a csornai hálóőr lábában elakadt a lövés. A félidő derekán Burányi a jobb oldalról ívelt a hosszúra, ahol Kiss Márton kapáslövése előbb levágódott Simitáról, majd a lepattanót az ötös sarkáról a kapu fölé vágta. Pár perc múlva Véghelyi szöktette Dorogit a bal szélen, a labda egy párharcot követően a csornai játékos előtt maradt, aki éles szögből kapura pörgetett, ám a védőknek sikerült felszabadítaniuk. A hajrában élvezetes, lüktető játékot láthatott a publikum. A 87. percben jobb oldali hazai beadásra Szabadfi emelkedett a legmagasabbra, fejesét Lőre elképesztő bravúrral, ujjheggyel piszkálta ki a jobb felső sarokból. A 90. percben újfent nem ítélt tizenegyest az arogánsan, helyenként durván játszó fürediek ellen a játékvezető, ekkor Molnár G. lábát húzták ki a büntetőterületen belül, majd még fel is lökték az éppen feltápászkodó csornai támadót. A hosszabbításban aztán megnyerte a mérkőzést a Balaton-parti együttes. Egy bedobás után középre kifejelt labdát Babics 16 méterről ballal a jobb felső sarokba ragasztott. 1-0.

Az első félidőben a Csorna irányította a játékot. Szünet után változott az összkép, mezőnyben kiegyenlített csata folyt, de a hazaiak több komoly helyzetet is kialakítottak a vendég kapu előtt, így győzelmük nem érdemtelen, habár a játékvezető hibái jelentősen befolyásolták a mérkőzést a Csorna kárára.

jók: Babics, Szabó, Szabadfi illetve Lőre, Simita, Nagy Szabolcs, Szigeti, Horváth A.

Lantai Balázs: Megérdemelt győzelmet arattunk a szervezett és jól játszó csornai csapat ellen.

Varga Péter: 90 percen át óriásit küzdöttünk, de a 2. félidőben jól játszó hazaiak a hosszabbításban szerzett góllal eldöntötték a mérkőzést.

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook