Aktuális

Szombaton 14.00 órakor lép ismét pályára a Csornai SE a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság első osztályában. Az ellenfél az I.G. Gasket Rajka csapata lesz, amely gárdában évek óta több szlovák játékos is szerepel. A csapat edzője, Peter Cerovsky is szlovák szakember, a pályán pedig Dominik Rehorka, Marek Danovsky, Peter Diviak, Michal Gálik, Marton Krákornik és Juraj Senes személyében több szlovák játékos is szerepet kaphat. A szomszéd országból érkező labdarúgók játékengedélyét a bajnokság közben kapta meg a Rajka és sokat is lépett előre a bajnokságban azóta a határ menti város labdarúgó csapata. Jelenleg a bajnokság negyedik helyén áll 20 megszerzett ponttal az I.G. Gasket Rajka, tehát közvetlenül a pillanatnyilag harmadik Csornai SE mögött, amelynek 22 bajnoki pontja van. Nagyon fontos mérkőzésre kerül sor tehát a hétvégén a Csornán, amelyről a CSSE szlovák támadóját Csölle Norbertet kérdeztük.

Focikpek 209- Személyesen nem ismerem a Rajkában játszó szlovák honfitársaimat, de egészen biztos vagyok abban, hogy harcos, kemény játékosok. A szlovák labdarúgás ugyanis agresszívebb mint a magyar és ezért egy kicsit gyorsabb is. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok tehát, mert egy jó ellenfél érkezik hozzánk szombaton. Nekünk azonban a múlt heti idegenbeli vereség után, most mindenképpen meg kell szereznünk a három bajnoki pontot.

- Az elmúlt bajnoki fordulóban csereként már játszottál egy rövid ideig, ezek szerint rendbe jött a sérülésed?

- A pályán nem éreztem már fájdalmat, de még van bennem egy kis félelem, nem merem úgy használni a lábamat, mint a sérülés előtt. A negyedik fordulóban, a Gönyű elleni mérkőzésen sérültem és elég nehezen jöttem rendbe. A nyáron betegség miatt hagytam ki edzéseket, tehát elég szerencsétlen ez az idény a számomra. Nagyon jól érzem magam Csornán és szeretnék segíteni is a játékommal csapatnak. Remélem, hogy a hátralévő mérkőzéseken ez sikerülni fog és úgy fogok teljesíteni, ahogyan magamtól is elvárom!

- A nyáron érkeztél Csornára, így az olvasók biztosan örülnének ha röviden elmesélnéd az eddigi labdarúgó karrieredet.

- Nagymegyeren élek és ott is kezdtem el focizni a helyi csapatban. Tizenöt évesen igazolt le az élvonalbeli Dunaszerdahely és nagyon büszke vagyok arra, hogy ott eljutottam a felnőtt csapatig. Dunaszerdahelyen hét mérkőzésen játszottam a szlovák első osztályban. Tavaly tértem vissza a nevelőegyesületembe és a nyáron egy szlovákiai magyar menedzser Pongrácz Dezső hívta fel a figyelmemet a Csornai SE csapatára. Érdekelt az új kihívás, a lehetőség egy új bajnokságban, ezért vállalkoztam arra, hogy kipróbáljam magam Magyarországon. Technikás labdarúgónak tartom magam és Csornán jó körülmények és képzett társak között focizhatok. Igaz 65 km ingázást jelent a számomra a magyarországi játék, de ez nem jelent gondot.

- Az első négy bajnoki mérkőzésen játszottál és egyértelműen bebizonyítottad, hogy valóban sokat tudnál segíteni a Csornai SE csapatának. Reméljük, hogy a bajnokság őszi hajrájában hasonló teljesítményt látunk majd tőled.

- Elég jól ment a játék az első mérkőzéseken, hiszen sikerült gólpasszokat adnom és lendületes is voltam. Vártam, hogy a kapufák után én is gólokat lőjek végre, de ez a sérülés ebben megakadályozott. Huszonegy éves vagyok és még komoly terveim vannak a futballal, tehát nagyon várom azt, hogy végre ismét teljesen egészségesen tudjak játszani. Ha formámat is visszanyerem, biztosan tudok majd úgy játszani, hogy segítsem a Csornai SE csapatát abban, hogy elérje a céljait!   


 

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook