Aktuális

Rendszeres olvasóink tudják, hogy négy lejátszott bajnoki mérkőzés után Varga Péter mondja el a véleményét a honlapunkon. Most az októberi hónap bajnoki mérkőzéseit értékeli a Csornai SE vezetőedzője.

Csornai Foci 124- Ezt a bajnoki szakaszt a Nyúl SC elleni hazai mérkőzéssel kezdtük és ezen a mérkőzésen kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtottunk. Végig kézben tartottuk a találkozót és a győzelmünket azért tartom értékesnek, mert egy nagyon jó csapat ellen sikerült megszereznünk. Horváth Dénes fiatal csapata játszotta a leggyorsabb játékot az eddigi ellenfeleink közül és ezért a számomra nem is meglepetés, hogy újoncként nagyon eredményesen szerepelnek a bajnokságban. Sokat dolgoztunk ezen a mérkőzésen és így rá tudtuk kényszeríteni az akaratunkat a szintén sokat futó és lelkesen küzdő vendégcsapatra és ezért egy valóban színvonalas mérkőzést játszottunk.Jó formában és megfelelő önbizalommal készültünk tehát a soron következő Petőháza elleni idegenbeli mérkőzésre, ahol azonban nagyon nem várt vereséget szenvedtünk. A vezetést megszereztük ugyan és a játék képe alapján ez a vezetés elég is lehetett volna a győzelmünkhöz. De a hajrában összeszedtünk két potyaízű gólt és ezekre már nem tudtunk válaszolni. Elsősorban a figyelmetlenségünk vezetett a vereséghez, amely azért nagyon fájó, mert a Petőháza igaz lelkesen futballozott ezen a mérkőzésen, de az idén egy közepes erősségű csapat a bajnokságban.

- Ezek után viszont a bajnokság egyik legkeményebb ellenfele, a sok szlovák légióssal felálló Rajka SE következett, akik a váratlan vereségünk következtében egy pontra megközelítették a Csornai SE csapatát.

- Igen tudtuk, hogy egy kemény, nehéz mérkőzés következik a Rajka ellen. Várható volt, hogy a vendégcsapat visszahúzódik majd a saját térfelére és onnan kontra támadásokkal próbál majd veszélyeztetni. Az ilyen futball ellen pedig nem könnyű játszani, mert nagyon pontosnak és türelmesnek kell lenni, hogy fel lehessen törni ezt a masszív védekezést. A Rajka agresszíven és keményen futballozott és a hajrában, amikor már kezdtek fáradni a vendég játékosok, meglehetősen durván is játszottak. Szenvedtünk tehát, mert igaz gólhelyzeteket sikerült kidolgoznunk, de az a megnyugtató első gól csak nem akart megszületni. Végül a 90.percben a fiatal Jakab Norbert jól eltalált lövése már utat talált a rajkai kapuba és megszereztük a nagyon fontos három bajnoki pontot. Azért pedig mindenképpen dicséret illeti a játékosainkat, hogy az utolsó percig küzdöttek és hittek a győzelemben. A helyzetünk hasonló volt tehát az előző fordulókhoz, hiszen egy hazai győzelem után utaztunk idegenbe, egy olyan csapat otthonába, amelyik a bajnokság alsóházához tartozik Sajnos a DAC elleni győri mérkőzésen nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk, alig volt csapatjátékunk és nagyon erőtlen volt a támadójátékunk. Egy alacsony színvonalú, lassú és ütemtelen mérkőzésen szenvedtünk vereséget, amelyre egyelőre nem is találom a magyarázatot. A bajnokság októberi szakaszában tehát nagyon hullámzó volt a teljesítményünk és váratlan vereségeket szenvedtünk.

- Két hazai győzelem és két idegenbeli vereség, azaz ötven százalékos mérleg. Lehet abban valami tendencia, hogy a vereségeket idegenben szenvedte el a csapat?

- Nem azzal volt a gond, hogy idegen pályán játszottunk, a vereségek szempontjából ennek nem volt semmi jelentősége. Sokkal nagyobb gondot jelent a számunkra, hogy a Núl mérkőzés után, nagyon visszaesett a csapatunk játéka. Sok sérülés, betegség, eltiltás akadályozza a munkát és az edzések létszámát illetően is vannak hiányosságaink a jelenlegi keretnél. Több játékosunknak változott meg úgy a munkahelye vagy a munkabeosztása, hogy kevesebbet tud részt venni az edzéseken és ez értelemszerűen a mérkőzésen mutatott teljesítményükön is meglátszik. Hátravan még három bajnoki mérkőzésünk és egyáltalán nem számítok könnyű időszakra a bajnokság őszi hajrájában. Természetesen mindent el fogunk követni a azért, hogy sikeresek legyünk, de a jelenlegi helyzetünkben komoly bravúr lesz, ha a dobogón tudunk maradni. 

- Volt olyan játékos a keretben, akinek a játékával, teljesítményével elégedett volt a bajnokság októberi szakaszában?

- A mindössze tizenhét esztendős középpályás, Varga Levente folyamatos fejlődésének nagyon örülök. Őt megpróbáljuk szépen fokozatosan beépíteni a csapatba. A Nyúl SC ellen kezdőjátékos volt és góllal debütált, ami nagyon örömteli. Igazából viszont az biztató, hogy rendre jól oldja meg azokat a feladatokat, amelyeket rá bízunk. Erősödnie kell és természetesen mérkőzés rutint kell még szereznie, de ő már a közeli jövőben a Csornai SE egyik meghatározó labdarúgója lehet.   

 Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook