Aktuális


Véget ért a 2013/2014 bajnokság őszi szakasza a Csornai SE csapatai számára, így elérkezett a félévi értékelések ideje.

A képen: Szalka Péter vezetőedző

Pintr Kpek 104

Elsőként a Csornai SE ifjúsági csapatának bizonyítványa következik. Ez a csapatunk a Magyar Labdarúgó Szövetség U 21 bajnokságának II. osztályában játszik, az Észak nyugati csoportban. Ebben a bajnokságban 15 csapat vesz részt - FC Ajka, Andráshida SC, Balatonfüredi FC, Csornai SE, Gyirmót SE Győr, Körmendi FC, Mosonmagyaróvári TE, Pápai ELC, SC Sopron A., SC Sopron B., Szombathelyi Haladás VSE, Üstökös FC Győr, Zalaegerszegi TE A., Zalaegerszegi TE B., Veszprémi USE

A Csornai SE ifjúsági csapata a bajnokság felénél a bajnoki táblázat 9. helyen áll 16 megszerzett bajnoki ponttal. A lejátszott 14 bajnoki mérkőzésből, 4 győzelem, 4 döntetlen és 6 vereség a mérlege. A csapat 26 gólt rúgott és 35 gólt kapott, tehát - 9 a gólaránya.

Az U 21 bajnokságban a következő labdarúgók léptek pályára a Csornai SE ifjúsági csapatában:

Kapusok: Csizmadia Félix, Bognár Richárd

Védők: Böröcz Dániel, Halász Zsolt (csapatkapitány), Horváth Attila, Horváth Tamás, Kis Attila, Németh Ákos (A csapat), Tóth Kristóf

Középpályások: Bősze Péter (U 17 csapat), Gombás Renátó, Gulyás Richárd, Győrvári Bence, Kerékgyártó Ádám (U 17 csapat), Pölöskei Bálint, Varga Gábor, Varga Levente (A csapat), Varga Zoltán

Támadók: Eőry Alex, Jakab Norbert (A csapat), Kiss Attila (A csapat), Végh Roland (U 17 csapat), Visy Bálint


A vezetőedző Szalka Péter a következőképpen értékelte az őszi idényt:

A felkészülést július nyolcadikán kezdtük el az idei bajnokságra, 17 játékossal. Ez komoly bizakodásra adott okot, hiszen az elmúlt években kevesebb labdarúgó alkotta a keretünket. A nyári alapozás azonban egyáltalán nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük, mert az edzés látogatottság rendkívül alacsony volt. Rengeteg volt a hiányzás a nyári diákmunkák és a nyaralások miatt, így pedig igazán érdemi munkát nem tudtunk elvégezni a nyáron. Ez meg is mutatkozott az első négy fordulóban amikor nem szereztünk pontot és  nagyon sok gólt kaptunk, amire csak részben volt magyarázat, hogy a bajnokság legerősebb csapataival találkoztunk akkor. A problémáinkat pedig tovább tetőzte, hogy négy játékosunk iskolai elfoglaltságok miatt kevesebbet tudott edzeni és játszani. Valamint érzékeny veszteség volt a számunkra, hogy az 1998 - as születésű Bősze Péter az életkora miatt, nem szerepelhetett az U 21 bajnokságban.

Így sajnos nagyon kevés stabil játékos maradt a keretben, de ők a folytatásban, igazi csapatot alkottak és óriási tartásról és akaraterőről tettek tanúbizonyságot. A következő 10 mérkőzésen, 4 győzelem, 4 döntetlen és csak 2 vereség volt a mérlegünk és ez az eredménysor nagyon jónak mondható egy ilyen erős bajnokságban. Bravúros győzelmet arattunk hazai pályán a Mosonmagyaróvári TE ellen és értékes döntetleneket játszottunk az akkor még listavezető Zalaegerszeg B csapata ellen, valamint pontot szereztünk a  Balatonfüred és a Gyirmót otthonában is. Ezekhez a sikerekhez kellettek a felnőtt csapatból visszajátszó ifjúsági korú labdarúgók (Jakab Norbert, Németh Ákos, Kiss Attila, Varga Levente), akik nagyon jó szellemben játszottak az ifjúsági csapatban.

Az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújtott, az idén már a felnőtt csapatban is bemutatkozó Visy Bálint, aki a csapat házi gólkirálya 8 bajnoki góllal. A védekezésünkben pedig nagyon egyenletes formában játszott, a nyáron érkezett Kis Attila, aki rendkívül hasznosan is futballozta végig a bajnokság őszi szakaszát. De a megmaradt keretünk minden játékosa maximális dicsértet érdemel a hozzáállásáért és játékért, hiszen a bajnokság hajrájában, a létszámot illetően már nagyon nehéz helyzetekben is voltunk. Két tehetséges 1997- es születésű, tehát még serdülő korú játékos (Kerékgyártó Ádám, Végh Roland) is bemutatkozott a csapatunkban és rájuk továbbra is számítunk az U 21 bajnokságban. 

Elsősorban arra kell tehát most törekednünk, hogy feltöltsük a Csornai SE ifjúsági csapatának létszámát, olyan fiatal labdarúgókkal, akik minden szempontból megfelelnek egy NB II bajnokság elvárásainak. Ezzel a a nagyon szűk kerettel tulajdonképpen megfelelően teljesített a csapat, de a játékosok fejlődése és nevelése szempontjából mindenképpen bővebb keretre lesz szükségünk.   

A felső képen: Visy Bálint, az alsó képen pedig: Kis Attila

Pintr Kpek 102

Pintr Kpek 097


Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook