Aktuális

A felnőtt együttes kapusa, Lőre Pál 1997 óta szerepel a Csornai SE csapatában. Három éve pedig a csapatkapitányi feladatokat is, a rangidős játékos látja el az együttesben. Most az elmúlt félévről kérdeztük, amelyben a Csornai SE a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban szerepelt.

Rajka Foci 024

Vitathatatlanul törés volt a labdarúgó pályafutásunkban, hogy a z NB III bajnokság átszervezése miatt visszakerültünk a megyei első osztályba. De tudtuk és így fel is készülhettünk arra, hogy az idén alacsonyabb osztályban szerepelünk majd. Alaposan értékeltük és átbeszéltük a helyzetünket, így a csapat minden tagja tiszta képet kapott arról, hogy mit jelent, milyen elvárásokkal jár a szereplés a megyei első osztályban. 

- Miként vélekedtetek ti labdarúgók erről az idényről, milyen célt fogalmaztatok meg egymás között az öltözőben?

Egyértelműen a bajnokság megnyerését tűztük ki célul, tehát azt, hogy lehetőleg azonnal kerüljünk vissza az NB III mezőnyébe. Ez nem azt jelenti, hogy lenéztük, leértékeltük volna a megyei első osztály mezőnyét, mert tudtuk is ez be is bizonyosodott, hogy ebben az osztályban van néhány nagyon jó képességű csapat. A Győrszemere, a Ménfőcsanak és a Lipót játékoskeretében többségében vannak azok a játékosok, akik magasabb osztályban is bőven megállnák a helyüket. Mi azonban a 2000-2001 idényben játszottunk utoljára ebben az osztályban és azóta folyamatosan tagjai voltunk a magyar labdarúgás harmadik vonalának. Én azt gondolom, hogy más célt nem is tűzhettünk volna ki magunk elé.

- Nagyon komoly mozgás nem is történt a Csornai SE felnőtt csapatának keretében.

Két régi "motorosunk" Jakab Ádám és Fenyő István abbahagyták a játékot és ők szerintem nagyon hiányoztak a pályáról és az öltözőből is, mert sokat ettek azért, hogy erős közösséget alkossunk. Viszont a nagyon rutinos védő Szabó Attila és az én véleményem szerint az utóbbi évek egyik legjobb új játékosának számító támadó, Csölle Norbert érkezésével papíron erős kerettel vágtunk neki a bajnokságnak. De már a nyári alapozásunk során kiderült, hogy ez csak eleméletben van így és az idén rengeteg problémával kell majd megküzdenie a csapatnak. Nagyon régóta játszom már a Csornai SE csapatában, de nem is emlékszem arra, hogy ennyi sérülés gátolta volna a felkészülésünket és később az edzésmunkánkat mint az idei bajnokságban. Hosszabb - rövidebb ideig nem számíthattunk Vörös Torma Martin, Horváth Attila, Lajtos Dávid, Csölle Norbert és Gál Bence játékára és ők azok a játékosaink akiknek a jelenléte és teljesítménye meghatározza a csapatunk formáját, eredményességét. Sajnos többen nem tudtak a legfontosabb rangadó mérkőzéseinken szerepelni és mivel rajtuk kívül is voltak maródi játékosaink, igazából nem alakult ki egy állandónak mondható kezdőcsapatunk sem.

- Ennek ellenére magabiztosan kezdte a bajnokságot a csapat, a játék és az eredmények is azt mutatták, hogy elérhető lesz a kitűzött cél.

Az első fordulókban valóban jól teljesítettünk és begyűjtöttük a három bajnoki pontokat. Optimistán vártuk a Ménfőcsanak és a Győrszemere elleni kiemelten fontos mérkőzéséket, amelyeken a teljesítményünkkel még nem is volt komoly probléma. Igaz ezeken a találkozókon az eredmények nem úgy alakultak, ahogyan vártuk, de ekkor még felállt a csapatunk. Hazai pályán rendre hoztuk a mérkőzéseinket és így nem szakadtunk le jelentősen az éllovas szemerei csapattól. A bajnokság hajrájára azonban teljesen elfogytunk és akkor nem várt nagyon kellemetlen vereségeket szenvedtünk. Ráadásul ebben az időszakban a játékunk is gyenge, ötlettelen és fásult volt, ezért nem tudtuk legyőzni a nálunk szerényebb képességű csapatokat sem. 

- Mi volt ennek a visszaesésének az oka, a már említett példátlan sérülés sorozaton kívül?

Én tapasztalatból tudom, hiszen nagyon hosszú évek óta játszom már a Csornai SE csapatában, hogy nálunk mindig akkor volt jó a csapat, amikor nagyon sokat edzettünk. Az elmúlt fél évben azonban ez egyáltalán nem volt jellemző a csapatra, mert rendkívül alacsony volt az edzés látogatottság. Erre részben magyarázat, hogy a sérültek nem tudtak részt venni az edzéseken és az is, hogy mivel amatőr labdarúgók vagyunk, így mindenkinek olyan munkája, elfoglaltsága van, amely mellett nehezebb a mai világban edzésre járni. Sokan dolgoznak több műszakban és többeknek a munkahelyi beosztása is úgy változott meg, hogy időben és távolságban is nehezebb lett ezt összeegyeztetni ezt az edzésekkel. Csapatkapitányként biztosan állíthatom, hogy nem volt semmilyen széthúzás a csapaton belül, de mivel kevesebb időt töltöttünk együtt, így nem alakult ki olyan optimális csapategység sem, ami egy bajnoki cím megszerzéséhez lenne.

- Milyen változást hozhat a téli felkészülés és mire lehet számítani a bajnokság tavaszi szakaszában?

Ismerjük a problémáinkat és biztosan tudom, hogy orvosolni is tudjuk ezeket. Vélhetően a keretünk összetétele is változik majd, mert nagy szükségünk lenne egy erős és hangulatos téli felkészülésre, amit a csornai műfüves pályán el is tudunk végezni. Én azonban azt gondolom, hogy az lenne a legnagyobb erősítés a számunkra, ha a folytatásban elkerülnének a sérülések bennünket. Februárban már csatlakozni tud hozzánk a műtétek után felépülő Molnár Gábor és Szigeti Zsolt is, akik az NB III bajnokságban alap játékosok voltak. A bajnokság tavaszi szakaszában pedig úgy kell teljesítenünk, hogy ki tudjuk használni az előttünk lévők esetleges botlásait. Egységesebb, dacosabb és akaratosabb csapatot kell alkotnunk, mert az bebizonyosodott, hogy ellenünk, tehát olyan csapat ellen amely magasabb osztályból játszik vissza, minden csapat megkettőzött akarattal lép pályára. Az NB III és a megyei első osztály között az a legnagyobb különbség, hogy inkább a küzdelem dominál és nem a játék. Több az olyan pálya is, ahol ez egyértelműen kidomborul és nekünk meg kell tanulni alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez.

- Hogyan értékeled a saját teljesítményedet ebben a bajnokságban a Csornai SE kapusaként?

A közepesnél talán valamivel jobb teljesítményt nyújtottam, de messze nem sorolom ezt a fél évet jó emlékeim közé. Eleinte egy-egy meghatározott periódusban felváltva védtünk Boros Tamással. Ekkor talán nekem jutottak a kapus szempontból könnyebb mérkőzések és szerencsésebb is voltam, így én lettem az első számú kapus. Sajnos voltak gyengébb mérkőzéseim, mint például a Koroncón lejátszott bajnoki mérkőzésünk, ahol nagyokat hibáztam. Lesz tehát nekem is dolgom bőven a felkészülés alatt, mert 36 éves leszek és még mindenképpen szeretnék bajnoki mérkőzést játszani az NB III bajnokságban. 

 

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook