Aktuális

Csornai Foci 124A tavaszi eredményeket figyelembe véve a Csornai SE teljesített eddig a legjobban az idén, a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban. A csapat vezetőedzőjét, Varga Pétert azonban arra kértük, hogy értékelje az elmúlt időszakot a teljesítmény és az elvárások szempontjából is.

- A számomra az a legfontosabb, hogy fejlődött, jobb lett a csapatunk játéka ebben az időszakban. Kézben tartottuk és magabiztosan hoztuk azokat a találkozókat, amelyeken egyértelműen esélyesként léptünk pályára. Fontos volt, hogy jól rajtoljunk és ez sikerült is az Öttevény és a Kapuvár elleni győzelmekkel. Jelentősen fel is értékelődtek ezek a sikerek, hiszen ez a két csapat nagyon megerősödött a tavaszhoz képest. Hazai pályán biztosan vertük a Gönyű és a Beled csapatait és értékesnek tartom az otthonában akkor még veretlen Jánossomorja elleni sikerünket is. Ezekkel a mérkőzésekkel tehát nem volt gondunk, sajnos a rangadókon viszont nem volt ilyen egyenletes a formánk.  A Lipót elleni hazai mérkőzésen nem játszottunk jól, nem volt elég átütőerő a csapatban és így nem volt benne a győzelem a teljesítményünkben. A listavezető Győrszemere ellen viszont egy nagyon élvezetes mérkőzésen, végig irányítottuk a játékot. A gól nélküli döntetlennel végül a Győrszemere érte el a célját és azt el kell ismernünk, hogy becsületesen meg is dolgoztak érte. Ménfőcsanakon hetven percig sokkal jobban játszottunk a hazai csapatnál, de a két Ménfőcsanaki kiállítás után, inkább mi zavarodtunk meg.  Hektikussá vált a találkozó hajrája, ahol mindkét csapatnak megvoltak azok a helyzetei, amelyekkel megnyerhették volna találkozót. 

Sokszor unalmas, közhelyes az a kérdés, hogy mennyire elégedett az edző ezekkel az eredményekkel, pontokkal, helyezéssel. Jelen esetben viszont azt hiszem pont az edző véleménye lenne a legfontosabb. 

- Nem lehetek elégedett, mert az említett rangadókon sokkal közelebb álltunk a győzelmekhez mint az ellenfeleink. Számítottunk arra, hogy a csornai mérkőzéseken elsősorban védekezni fognak és ezért kevesebb lehetőségünk lesz a gólszerzésre. Így is megvoltak azonban ezek az esélyek, de a döntő pillanatokban, szituációkban rendre hibáztunk és ezért maradtak el a győzelmek. Az őszi teljesítményünkhöz képest mindenképpen előre léptünk, de a támadójátékunk hatékonyságán feltétlenül javítanunk kell. Továbbra is a célunk, hogy a dobogós helyre érjünk a bajnokság végén, de azt gondolom, hogy a tavasszal igaz bizonytalanabb Győrszemere, már nem fogja kiengedni a kezéből az előnyét a bajnokság élén.  

A játékos keret egy kissé átalakult a télen, most optimálisabb az összetétel mint az ősszel, amikor többször említette, hogy sok probléma akadályozza az igazán minőségi munkát.

- Azt gondolom, hogy a télen távozó labdarúgókat pótolni tudtuk és egységesebb is a csapatunk a tavasszal. Az új igazolások közül, Babics Zsolt egyértelműen alapemberé, sőt vezéregyéniséggé vált a csapatban. A nagy munkabírása és a játék intelligenciája mellett az emberségét is ki kell emelnem, amellyel rendkívül jó hatással van a társaira. A hosszan tartó, súlyos sérülésekből visszaérkező Molnár Gábor és Varga László is megvillantották már az igazi tudásukat, de rájuk igazán akkor számíthatunk ha teljesen egészségesen el tudnak végezni majd egy nyári alapozást. A mindössze 17 éves Visy Bálint egyre több lehetőséget kap a felnőtt csapatban és hétről-hétre érettebb is a játéka. Vannak tehát pozitívumok, de továbbra is nagyon komoly gondot okoz, hogy elsősorban a munkahelyi elfoglaltságok miatt, mennyiségileg és minőségileg sem tudunk igazán megfelelő munkát végezni. Sajnos elveszítettük Horváth Attilát, a csapat egyik meghatározó középpályását, aki külföldön kapott munkát. A fiatalok közül Németh Ákos és a télen érkezett Guttyán Ferenc is olyan munkahelyen  dolgozik, ahonnan keveset tud edzésre járni, de a rutinos Kiss Miklós is sokat dolgozik edzésidőben. A csapatunk védekezése azonban egyértelműen fejlődött, hiszen kilenc mérkőzésen mindössze öt gólt kaptunk és ezek közül is kettőt, erősen vitatható büntetőkből. Ebben a csapatrészben nagyon sokat segít  a belső védő Szabó Attila és a kapusunk Lőre Pál rutinja és sportemberi tartása. 

A bajnokság hajrája következik és ez egy fontos időszak, hiszen egy kicsit már előre mutat. Milyen elvárásoknak kell megfelelni az elkövetkező időszakban?

Focimeccs 019- Sajnos a kupában nem sikerült a döntőbe jutnunk, mert az elődöntőben megállított bennünket a nagyon jó erőkből álló Fertőszentmiklós. Igazi kupamérkőzést játszottunk ott és az igazság az, hogy két gólos hátrányból felállva, megérdemelten győzött le bennünket a hazai csapat. A két legutolsó bajnoki mérkőzésünkön is csak egy bajnoki pontot szereztünk, igaz a Nyúl otthonában egy komoly játékvezetői hiba fosztott meg bennünket a győzelemtől. A Petőháza elleni hazai mérkőzésen viszont ismét csődöt mondott a támadójátékunk és ezért egy nem várt, kellemtelen vereségbe futottunk bele. Az ősszel megtorpantunk a bajnokság utolsó mérkőzésien és az akkor elhullajtott pontok nagyon hiányoznak. Most nem engedhetünk meg magunknak ilyen hullámvölgyet, mert az a dobogós helyezésünkbe kerülhet. Eredményesen kell szerepelnünk a hátralévő mérkőzéseken, amihez sokkal pontosabb támadójátékra lesz szükség. Közben pedig a jövőt is építeni kell, tehát megnézni, tesztelni néhány olyan fiatal labdarúgót akikre a későbbiekben számíthatunk a Csornai SE felnőtt keretében.

(A képeken Varga Péter a Csornai SE vezetőedzője, illetve a Csornai SE védelme látható akció közben.)

Kapcsolat velünk

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon/fax: 96/261-353
csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

Facebook