Hannich Péter 2016. januárjában kezdte meg Csornán a tevékenységét. Családi János elmondja, hogy többen próbálták lebeszélni Hannich Péter Csornára hozataláról, amit most már utólag meg is tud érteni...

Egyesületünk vezetése a - feljutás után – látva, hogy milyen erősségű az új NB III. még az ősz folyamán erősítések mellett döntött. Így került Csornára öt új játékos és ezen kívül Bognár Zsolt ismét edzésbe állt. Kerékgyártó Dáviddal, Czanik Károllyal, Császár Attilával, Füredi Ádámmal és Litresics Leventével Családi János az egyesület elnöke már jóval Hannich Péter érkezése előtt megegyezett abban, hogy Csornára igazolnak. Hannich Péternek egyedül Dávid Ferenc Csornára érkezéséhez volt köze. Ebben az átigazolási szezonban az edző olyan játékosokat jelölt meg átigazolásra, akik közül kettő már abbahagyta a labdarúgást, egy fő pedig harcképtelen volt sérülése miatt. Az új igazolások Bognár Zsolttal kiegészülve alkották a csapat gerincét a tavaszi szezon folyamán. Mint a felsoroltakból is látszik komoly erősítéseket hajtott végre a Csorna, ennek ellenére Hannich Péter vezetésével csak az utolsó előtti fordulóban vált biztossá, hogy megmaradhat az NB III.-as tagság. Nyáron az egyesület vezetése további erősítések mellett döntött. Családi János elnök és Czanik Károly közbenjárásával került Csornára Weitner Ádám, Csikós Sándor, Folmer Krisztián és Simon András. Hannich Péter két játékos Csornára igazolásában működött közre, úgy mint Kelemen Márk és Sánta András.A Hannich Péterrel készült cikkben az edző nem említette meg sem Czanik Károly, sem Simon András Csornára igazolását, pedig mindketten meghatározó játékosai a csapatnak.


Családi János elnök elmondta több, mint egy csapatra való játékos került Csornára, illetve állt edzésbe fél év alatt, ezért nem kis önzőség azt állítani egy edző részéről, hogy csak az ő munkája javított a csapat teljesítményén.


Családi János elmondja, hogy mivel tiszteli Hannich Péter játékos múltját, ezért a felmentésével kapcsolatos interjúk alkalmából igyekezett mindig azt kerülni, hogy Hannich Péter tevékenységével kapcsolatos problémákat a nyilvánosság elé tárja. A múlt héten a Kisalföldben megjelent cikk kapcsán azonban néhány tényt szeretne a nyilvánosság elé tárni. Hannich Péter felmentését már a tavaszi szezon folyamán is tárgyalta az elnökség, mivel az erősítések ellenére a csapat NB III.-ba maradása szinte az utolsó pillanatig kérdéses volt. Akkor úgy döntöttünk, a csapat játékosaival is konzultálva, hogy az utolsó pillanatig kivárunk. Szerencsére a csapat bent maradt és további erősítések mellett döntött az egyesület vezetése. A nyár folyamán kialakult keret - ahogy azt a bajnokság elején meg is mutatta - komoly eredményekre volt képes. A megerősített kerettel aztán Hannich Péter elkezdett dolgozni és a kezdeti állapothoz képest nem javult, hanem romlott a csapat állapota. Megmutatkozott ez többek között a büntető lapok számában, a csapat fizikai állapotában, edző és játékosok közötti viszonyban. Sajnos Hannich Péter a keret néhány játékosáról nagyon lekezelően nyilatkozott és ez a hozzáállás az öltözőben is érezhető volt.Családi János elmondja, hogy az Érd elleni mérkőzés után több játékos is megkereste, hogy úgy érzik a csapat nincs megfelelő fizikai állapotban és próbáljuk meg ezt Hannich Péter edzővel megbeszélni. Családi János elnök erre kísérletet is tett Hannich Péter azonban nem volt hajlandó elfogadni ezeket a véleményeket. Ezt követően sajnos a problémák már az eredményességben is jelentkeztek. Ekkor az elnök úr ismét tárgyalt Hannich Péterrel a lehetséges megoldásokról, ő azonban nem volt hajlandó az észrevételeket elfogadni. A Gyirmót elleni mérkőzésen kiállítás sorsára jutott a csapat két meghatározó játékosa és Hannich Péter is, aki két meccsre szóló eltiltást kapott a kispadtól. Ezt követte a hévízi idegenbeli mérkőzés, ahol a Csorna egy teljesen szétesett csapat benyomását keltve szenvedett vereséget. Ekkor döntött az elnökség Hannich Péter felmentése mellett. Családi János a hétfői nap során többször is egyeztetett Hannich Péterrel arról, hogy személyesen szeretne vele találkozni, Hannich Péter azonban különböző indokokra hivatkozva a nap folyamán többször is kibújt a személyes találkozás lehetősége alól. Ezért hétfő este csak telefonon tudta Hannich Péternek elmondani, hogy az edzői megbízatása megszűnik.


Családi János elmondja, hogy ebben a témában többet nem kíván nyilatkozni, azonban további részletekről szívesen tájékoztatja Hannich Péter jövőbeni klubjait.