Egy hónapos pihenő után július 4-én hétfőn kezdte meg felkészülését a Csornai SE felnőtt labdarúgó csapata az új szezonra.

A szabadságról visszatérő játékosoknak az első edzésen mindjárt egy kemény teszttel kellett megküzdeniük, hisz a nyári pihenő alatt is volt feladatuk, amit  Hannich Péter vezetőedző az első napon felméréssel kontrollált.

A tavaszi eredményes szereplésnek köszönhetően korábban már biztossá vált, hogy a  Csornai SE a következő esztendőben is az NB III-ban szerepel. A 2016/17-es bajnokságban, a három csoportban 18 csapat vesz részt, melyből a csoportok 14-18 helyezettjei és a három csoport legrosszabb 13. helyezett csapata is kiesik a megyei I osztályba.

Annak érdekében, hogy a csapat biztos szereplője legyen a következő esztendőben is az osztálynak, a meglévő játékosok mellé több igazolást is terveztünk. Több játékos távozik a keretből így Bognár Dániel (kapus), Hajdár Dániel, Győrvári Bence, Véghelyi Richárd, Visy Bálint és Szabó Tibor. Pótlásukra érkezett Sánta András (kapus, Szigetszentmiklós), Kelemen Márk (védő, ETO FC), Csikós Sándor (középpályás, BKV Előre), Folmer Krisztián (csatár, Tatabánya), Weitner Ádám (csatár  ETO FC), Simon András (középpályás, Ausztria).

A felnőtt csapat keretéhez csatlakozott öt fiatal játékos is, mindannyian 1998-as születésűek  Mészáros Márton (kapus), Gaál Dominik (védő), Bősze Péter (középpályás) Fenekes Richárd (csatár), Csillag Márton (csatár). Két  játékossal még tárgyalásban áll a egyesületünk, az e heti felkészülésen mindketten részt vesznek és az első edzőmérkőzés után döntünk az esetleges igazolásukról.

A pálya  gyepszőnyegének felújítása miatt az öt  felkészülés mérkőzésből  négyszer idegenben, és csak egy alkalommal játszik hazai pályán  a Csornai SE csapata.

A hazai edzőmérkőzés 2016. 07. 23.-án szombaton 10 órakor lesz az NB II-es Mosonmagyaróvár csapatával.

A bajnokság az MLSZ versenykiírása alapján az augusztus 6.-ai hétvégén kezdődik. .

A Csornai SE kerete:

Kapusok: Lőre Pál, Sánta András, Mészáros Márton

Védők: Kantó Árpád, Kelemen Márk, Bognár Zsolt, Császár Attila, Nagy Szabolcs, Fehér Kornél, Litresics Levente, Gaál Dominik

Középpályások: Dávid Ferenc, Babics Zsolt, Kerékgyártó Dávid, Csikós Sándor , Füredi Ádám, Simon András, Bősze Péter

Támadók: Czanik Károly, Folmer Krisztián, Weitner Ádám, Serfőző Bence, Csillag Márton, Fenekes Richárd

 alt