Rövid felkészülés után hazai rajt

Ertekeles2

Négy hetes felkészülésen van túl csapatunk, amely vasárnap 17 órától a Puskás Akadémia II elleni találkozóval kezdi meg szereplését az NB III Nyugati csoportjában. Az elmúlt időszak tapasztalatairól és a nyitófordulóval kapcsolatos várakozásairól Varga Péter szakmai igazgatóval beszélgettünk.

– Hogy értékeli a felkészülési időszakot? Mennyire sikerült megvalósítani az elképzeléseket?

– Azt gondolom, a játékosok becsületesen dolgoztak, a keret minden tagja lelkiismeretes munkát végzett. Sérülések hátráltatták a felkészülést, ezzel inkább akadt problémánk. A munkát elvégeztük, de még nincs kész a csapat. Ennél sokkal több lehet bennünk a későbbiekben. A brigád tehetséges fiatalokból áll és ha mindenki beilleszkedik a csapatba, lehetnek sikereink. Az osztályozó miatt rövid volt a felkészülés, a tavalyi játékosainknak azonban kevés idő jutott a pihenésre. Az új igazolások emellett nem sokat játszottak az utolsó félévben, így az is fontos feladat lesz a következő időszakban, hogy a megfelelő terhelést megkapják.

– Az NB III-ban kötelező egy U18-as játékos szerepeltetése. Mi a helyzet a fiatalokkal?

– A 2004-es szabály miatt Füzi Ákos csatlakozott hozzánk, valamint a saját utánpótlásból Csikai Gergőt, Réman Bencét és Gyurasits Gábort hoztuk fel a felnőttekhez. Azt gondolom, két fiatallal mindig számítani kell és elképzelhető, hogy még egy-két fiatalt kiemelünk majd az U19-es csapatból.

– Mik az utolsó két felkészülési meccs tapasztalatai? Hol látsz még fejlődési lehetőséget?

– A Király SE ellen még sokféle taktikai variációt próbáltam ki és továbbra is a kísérletezéséről szólt. Megint más formációban néztem meg a fiúkat a Gyirmót ellen. Legutóbb már frissebben és jobban játszottunk, de az is látszott, hogy az NB III-ban már kíméletlenül kihasználják a hibákat. Óriási a szakadék a megyei bajnokság és a harmadosztály között, s idő, míg mindenki megtapasztalja a az osztály légkörét és fel tudja venni a ritmust. Mezőnyben legutóbb már jól játszottunk, de így is kaptunk három gólt.

– Vasárnap a Puskás II ellen kezdjük a szezont. Mit vár a nyitófordulótól?

– A második csapatok közül talán a Puskás végzett mindig a legelőkelőbb helyen. Elitakadémia, tele ügyes gyerekekkel, megerősítve rutinos játékosokkal, összességében egy erős csapat. Bízom abban, hogy az első hazai meccsen sok néző előtt tudunk majd nyerni. Fontos lenne a jó rajt, de nem ez határozza meg a szezont, hiszen az harmincnyolc találkozóból áll.

Kapcsolat

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon: 70/333-5726
E-mail: csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

 

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MARKETING

Németh Richárd
Telefon: 30/760-6386
E-mail: media.csornaise@gmail.com

Facebook