Közel jártunk a pontszerzéshez

CsornaPuskas220731

Az NB III Nyugati csoportjának 1. fordulójában a Puskás Akadémia II ellen léptünk pályára.

Csornai SE–Puskás Akadémia II 1–2 (0–1)

Csorna, NB III-as mérkőzés, Kocsis István Városi Sporttelep, 500 néző. V.: Papp B.

Csorna: Ficsór – Füzi Á., Kelemen, Zámbó, Papp R. – Tóth A. (Füleki, 91.), – Szalka Szalai A., 67.), Csete (Sulyok M., 67.), Kerékgyártó – Németh B. (Visy B., 12., Márton A., 46.), Böcskey. Szakmai igazgató: Varga Péter.

Puskás II: Pécsi – Babós, Fodor M., Korodi (Vajda R., 8.), Makara – Czár (Ventura, 80.) – Kapus (Bakos Sz., 80,), Kern, Kocsis D., Barkóczi (Dusinszki, 64.) – Magasföldi. Edző: Nagy Ádám.

Gsz.: Szalai A. (91.), ill. Fodor M. (45+3), Dusinszki (88.).

45+3. p: A félidő lefújását megelőzően vezetést szerzett a Puskás II. Egy szöglet utáni kavarodásban pattant fel a labda, amit végül Fodor Marcell fejelt a hálóba 0–1.

88. p: A jobb szélen Magasföldi futott el, majd középre passzolt védője mellett, ahol Dusinszki a léc alá vágta a labdát. 0–2.

91. p: Böcskeyt rúgták fel a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett a kapu bal alsó sarka felé rúgta, de azt Pécsi oldalra tolta. A kipattanót végül egy csornai játékos szerezte meg, aki középre adott, s a kavarodásban Szalai Attila lőtt közvetlen közelről a hálóba. 1–2.

Küzdelmes csatát hozott az újonc Csorna NB III-as bajnoki nyitánya a Puskás Akadémia másodikszámú csapata ellen. Korán cserélnie kellett a két edzőnek, miután a 8. percben a félpályánál Németh Balázs és Korodi Kevin fejelt össze. Az első félidőt egyébként jobbára a Puskás II irányította, de az újonc védelme stabilan állta a sarat. Az első fél óra után kiegyenlítettebbé vált a játék: a rábaköziek egyre többször mentek el a széleken és próbálták zavarba hozni a felcsúti akadémistákat, ennek ellenére az utolsó másodpercekben mégis a vendégek szereztek vezetést.

A második játékrészt sokkal lendületesebben kezdte a Csorna, amely átvette a kezdeményezést és több ígéretes támadást is kidolgozott. A Fejér megyeiek főleg a hazai hibákból próbáltak „megélni”, kihasználniuk azonban ezt csak az utolsó pillanatokban sikerült. A második vendégtalálatot követően szépítenie még sikerült a CSSE-nek, a pontszerzés azonban már nem jött össze.

A mieink a következő fordulóban augusztus 3-án, szerdán 17.30 órától a Kelen SC ellen bizonyíthatnak hazai pályán.

Varga Péter: – Az első félidőben megilletődötten kezdtük a mérkőzést, a szünet után azonban jól játszottunk a szerkezetváltást és a cseréket követően. A döntetlen benne volt a mérkőzésben, de nagyon rosszkor kaptuk a gólokat és az ellenfél kíméletlenül megbüntette a hibáinkat, így nem érdemtelen a győzelme. Sajnálatos, hogy Németh Balázst rögtön a mérkőzés elején elveszítettük, majd a helyére beálló Visy Bálintot is le kellett cserélnünk sérülés miatt. Előbbi az összefejeléskor kapott egy rúgást a térde alá, utóbbinak pedig a combja húzódott meg, legalábbis reméljük, hogy nem szakadt. Remélem mielőbb felépülnek.

Nagy Ádám: Az első húsz perc kicsit döcögős játékot hozott a részünkről, de az ivószünet után megtaláltuk a réseket, ahol tudtunk kezdeményezni és egyre többször tudtunk az ellenfél védelme mögé kerülni. Komoly helyzeteket is kidolgoztunk, két ziccerünk volt és az utolsó pillanatban sikerült egy gólt szereznünk. Emiatt fájó volt, hogy nem tudtunk megnyugtató előnnyel menni a szünetre. A második félidőben volt egy hullámvölgy a részünkről, de sok olyan tizenhat-tizenhét éves játékosunk van, aki most lépett be a felnőtt futballba. Az utolsó percek izgalmasak voltak, de úgy érzem, megérdemelten nyertünk.

Kapcsolat

CSORNAI SPORTEGYESÜLET

9300 Csorna, Toldi u. 1.
Telefon: 70/333-5726
E-mail: csornaisportegyesulet@gmail.com
Adószám: 19882534-2-08

 

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS MARKETING

Németh Richárd
Telefon: 30/760-6386
E-mail: media.csornaise@gmail.com

Facebook