Elkezdődött a felkészülés

A Csornai SE felnőtt csapata elkezdte a felkészülést a 2013 - 2014 idényre, amelyet a Győr- Moson - Sopron megyei I. osztályban fog lejátszani.

- Természetesen nagyon szerettünk volna megtartani az NB III - as tagságunkat, de nem sikerült a tavalyi bajnokságban az első öt között végezni a Bakony csoportban - mondja Varga Péter a Csornai SE edzője. A bajnokságunk átszervezése miatt kellett volna az élmezőnyben végeznünk, hiszen tudtuk, hogy kizárólag abban az esetben maradhatunk az NB III - as mezőnyben. Messze nem kieső helyen végzett a csapatunk, hiszen a kilencedik lett a 14 csapatos mezőnyben, így egyértelműen az átszervezés miatt kerültünk a megyei bajnokságba. Érthetően van bennünk csalódás, de nem akarunk az elmúlt bajnoksággal foglalkozni, viszont egyértelműen a lehető leghamarabb szeretnénk visszakerülni a harmadik vonalba.

- A 2001 - 2002 - es bajnokságban szerezte meg az NB III - as indulás jogát a Csornai SE, több mint egy évtizedes jelenlét után ez érthetően jogos elvárás a csapattal szemben.

- Ismerjük a megyei első osztály mezőnyét és nem udvariságból mondom, hogy nagyon jó képességű gárdák szerepelnek ebben az osztályban. Nagyon nehéz, kiegyensúlyozott bajnokságra számítunk tehát, ahol az a célunk, hogy ez első három között végezzünk. Hivatalosan ezt így fogalmaztuk meg, de értelemszerűen az aranyérmet szeretnénk megszerezni, hogy bajnokként biztos legyen a feljutásunk. Pontosan tudjuk, hogy nagyon sokat kell dolgoznunk ezért és az esélyesség terhét is el kell viselnünk a bajnokság során.

- Melyik csapatok lehetnek a legkomolyabb ellenfelek a bajnoki címért folyó csatározásban?

- Azt gondolom, hogy rajtunk kívül 2 - 3 csapat lehet igazán esélyes arra, hogy megnyerje a bajnokságot. Elsőként a megyei első osztályban egyeduralkodó Győrszemere KSK együttesét kell megemlíteni. Ők a tavalyi bajnokságban veretlenül végzetek az első helyen és sorrendben már ötödször szereztek bajnoki címet. Germán Ferenc csapatának tehát nagyon tiszteletreméltóak az eredményei, így őket mindenképpen a legnagyobb ellenfelek közé kell soroljuk. Győr-Ménfőcsanakon is nagyon erős csapat van kialakulóban és a nyári átigazolások során is sikerült néhány kiváló képességű labdarúgót megszerezniük. Vélhetően ez a két csapat lesz a legkomolyabb riválisunk, de én mindenképpen számolok még egy meglepetés csapattal, amely tulajdonképpen bármelyik lehet a mezőnyből.

- Milyen változások történtek és várhatóak a Csornai SE játékoskeretében?

- Két a klubhoz ezer szállal kötődő játékosunk Jakab Ádám és Fenyő István abbahagyták az aktív játékot és a továbbiakban utánpótlás edzőként segítik a klub munkáját. Leal Viktor a kölcsönjátékosként szerepelt nálunk, visszament az ETO csapatához, Szabó Milán pedig Paksra igazolt. Nem tagja már a keretünknek Kiss Ádám és Maidics Balázs sem, így egyelőre a távozók névsora még hosszabb az érkezőknél. Azon az oldalon a nagyon rutinos belső védő Szabó Attila nevét említhetem, aki a Balatonfüred gárdájából igazolt hozzánk, valamint hozzánk is visszajött egy kölcsönjátékosunk Kiss Attila, aki tavaly a Szany gárdájában erősödött. Tárgyalások folynak még jó néhány labdarúgóval, mert mindenképpen olyan kerettel akarunk dolgozni, amely minőségben és mennyiségben is megfelel az elvárásoknak.

- A megyei első osztályban egy sokkal erőteljesebb és eredményesebb támadójátékot kell majd játszani a csapatnak. A támadó futballnak azonban ma már nagyon komoly veszélyei vannak....

- Ez valóban így van, sőt nekünk arra is számítanunk kell, hogy minden csapat plusz motivációval játszik majd a Csorna ellen és különösen itt a csornai pályán nagyon alaposan megszervezi majd a védekezését. Csak akkor lehetünk eredményesek, ha meg tudjuk ismételni azt a teljesítményünket, amivel a 2011 - 2012 - es bajnokságban bronzérmet szereztünk az NB III - as bajnokságban. Meg kell találnunk azt a játékrendszert és játékritmust, amelyben biztonságosan védekezünk és gólerősen támadunk. Őszintén remélem, hogy a élvonalbeli múlttal rendelkező Lajtos Dávid lényegesen eredményesebben szerepel majd és a fiatal Vörös Torma Martin gólérzékenységét is ki tudjuk majd használni.

- A felkészülés elkezdődött, milyen munkát tudott elvégezni eddig a csapat?

- Nem könnyű a felkészülés a nyári időszakban, hiszen a szabadságok miatt, kevesebben tudunk még egy időben készülni. Heti négy edzéssel kezdtük a felkészülésünk első és második hetét és most már jönnek sorra a formába hozó edzőmérkőzések is. Augusztus 10. - én már kupamérkőzést fogunk játszani az országos táblán és következő hétvégén elindul a bajnoki sorozat. Nincs tehát hosszú időnk, hogy felkészüljünk, ezért a következő hetekben hatékony munkára lesz szükségünk.