A 2016/17-es tanév Kyokushin Karate Diákolimpia Országos Döntőjét 2017. március 4-én rendezték a Veszprém Arénában, melyre két területi elődöntőről, 57 egyesületből jutottak be a legjobbak. A Csornai Sportegyesületet 6 versenyző képviselte, akik 4 érmet is szereztek, és Markó Csanád kétszer is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Formagyakorlatban Németh Panka, Józsa Csenge, Sárközi Benedek és Markó Csanád jutott az országos döntőbe. Pankának, Csengének és Benedeknek sajnos nem sikerült első körben a továbbjutás. Csanádnak a 19 fős mezőnyben 5 kört kellett megnyernie az első helyért. Az ötbírós rendszerben 5:0 eredménnyel nyerte az első, a második, a harmadik és a negyedik kört is. A döntőben az ellenfél egy magasabb szintű katát választott, ennek ellenére Csanád produkcióját ítélték jobbnak a bírók, így ő hozta el az aranyérmet.

Ivánkovics Balázs és Markó Csanád a serdülő férfi kumite 42 kg-os súlycsoportban indultak a dobogóért a 14 fős mezőnyben. Balázsnak nem kedvezett a sorsolás, első körben egy tapasztalt, szolnoki fiút fogott ki, aki ellen sajnos alulmaradt. Csanád első küzdelmét a Budai Harcművész SE versenyzőjével vívta, akit sikerült legyőznie. Második küzdelme a Renmei SE karatékájával lett volna, de az ellenfél sérülés miatt feladta a versenyt. Harmadik kört a Full-Contact Szolnok egyik ifjú reménysége ellen vívta a döntőbe kerülésért, ezt is sikerrel. Következett a döntő, melyben klubtársa korábbi ellenfelével, a másik szolnoki fiúval kellett küzdenie. A kemény harcban 5:5-ös végeredmény született, ezt 1 perces hosszabbítás követte, melyben Csanád felülkerekedett ellenfelén, és ezzel elhozta az aranyérmet küzdelemben is.

Németh Panka gyerek I. korcsoportban, élete első diákolimpiai versenyén vett részt. Küzdelemben a 29 kg-os kategóriában 10 versenyző mérte össze tudását, ahol első körben 6:3-ra sikerült legyőznie ellenfelét, második küzdelmét a döntőbe jutásért viszont elvesztette. A dobogó harmadik fokán végzett, diákolimpiai bronzéremmel tért haza.

Sárközi Benedek serdülő férfi 50 kg-os súlycsoportban kezdő versenyzőként indult a diákolimpián. Erős mezőnyben 16 karatéka jutott a veszprémi döntőbe, ahol első körben egy zöld öves, martfűi karatékával került össze. Benedeknek sikerült legyőzni a rutinos versenyzőt. Második küzdelméből is győztesen került ki, így már a döntőbe jutásért vívta harmadik küzdelmét, amiben sajnos alulmaradt. A 3. helyen végzett, ami nagyon szép teljesítmény, jövőre már tapasztaltabban folytathatja versenyzői pályafutását.

Józsa Csenge első éves serdülőként vett részt a versenyen a 48 kg-os lányok között. Sajnos első ellenfelét nem tudta legyőzni, így nem sikerült a továbbjutás.

Szabó Dzsenifer ifjúsági lány korosztályban 60 kg-ban versenyzett, ami full contakt testpajzsos rendszerben zajlik. A két perces fight 0:0 eredménnyel zárult, bírói döntéssel a másik versenyző jutott tovább.


Eredmények:

Küzdelem: 
Markó Csanád (serdülő férfi 42 kg) I. hely
Németh Panka (gyerek I. női 29 kg) III. hely 
Sárközi Benedek (serdülő férfi 50 kg) III. hely


Formagyakorlat: 
Markó Csanád (serdülő férfi) I. hely

Gratulálunk versenyzőinknek és további sikereket kívánunk!